Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta de fata este una de post, ea combinand orezul (carbohidraţi) cu fasole (proteine), adica una dintre combinatiile favorite ale vegetarienilor. Cel mai interesant lucru la aceasta reteta este metoda de asezonare, care da combinaţiei de orez şi fasole – una mai curand “boanta” ca gust – un plus insemnat de savoare si de micronutrienti.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 5 minute + inmuiere
Timp de gatit: 15 minute + odihna

Ingrediente:
1 cana cu orez Basmati
1 1/2 cana cu apa
1 cutie cu fasole, bine scursa si spalata
sare
8 linguri de ulei de orez
1 lingurita de seminte de chimion (sau chimen)
1/2 lingurita de boabe de coriandru
1/2 lingurita de boabe de piper
1/2 lingurita de seminte de mustar
2 ardei iuti mici, uscati
coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocat

Instructiuni:
Se spala orezul in cateva ape si se inmoaie 30 de minute.
Se fierbe in apa cu sare, la foc foarte mic, timp de 10-12 minute. Se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se afaneaza cu o furculita.

Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mic. Se adauga condimentele (chimen, coriandru, piper, mustar, ardei iuti). Se prajesc amestecand continuu circa 1-2 minute, apoi se adauga fasolea si se amesteca 1-2 minute, cu grija, pana se incinge. Se combina cu orezul si patrunjelul tocat si se serveste imediat.