Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi si siropuri de fructe, sos caramel si chiar sos de ciocolata.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 0
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
100 g orez cu bob rotund
500 ml lapte proaspat, sau cat este nevoie
5 linguri de zahar alb
un praf de de sare
miere, dupa gust
1 lingura de fistic, decorticat
2 linguri de stafide negre, mari si carnoase
praf de scortisoara, pentru pudrat

Instructiuni:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul alb si sarea.
Cand da in clocot, se adauga orezul si se amesteca o data. Dupa ce mixtura da in clocot, se micsoreaza flacara si se continua fierberea incet, amestecand ocazional, pana ce orezul este fiert, iar lichidul este absorbit in totalitate. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte.

Intre timp, se oparesc boabele de fistic 1 minut in apa clocotica, se scurg si se clatesc cu apa ree. Se curata de coji.

Se serveste orezul cu miere, presarat cu praf de scortisoara, stafide si boabe de fistic. Se poate servi atat rece, cat si cald.