Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care dupa gatit vor ramane suculente si fragede. Se poate folosi si alt fel de dulceata, desi cea de visine asigura cel mai bun contrast de aroma si de gust.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 0
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
100 g orez cu bob rotund
500 ml lapte proaspat, sau cat este nevoie
5 linguri de zahar alb
un praf de de sare
dulceata de visine, dupa gust
1 rulou de scortisoara
1 mar crocant, decojit, curatat si taiat feliute subtiri
1-2 linguri de zahar brun

Instructiuni:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul alb, sarea si scortisoara.
Cand da in clocot, se adauga orezul si se amesteca o data. Dupa ce mixtura da in clocot, se micsoreaza flacara si se continua fierberea incet, amestecand ocazional, pana ce orezul este fiert, iar lichidul este absorbit in totalitate. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte.

Intre timp se tavalesc feliutele de mar prin zahar brun. Se pune pe flacara medie o tigaita si se lasa 2 minute, sa se incalzeasca. Se face focul foarte mic si se adauga feliutele de mar. Se gatesc cateva minute pe fiecare parte, ca sa se inmoaie. Nu se mareste flacara, ca zaharul sa nu caramelizeze prea repede si sa nu faca crusta.

Se indeparteaza scortisoara din orez si se serveste aceste ornat cu feliute de mar si boabe de visine. Se toarna in jurul orezului sirop din dulceata.
Se poate servi atat rece, cat si cald.