Orez cu lapte si stafide

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care sa absoarba lichid in timpul fierberii si sa devina suculente si fragede. Alunele macinate mai grosier aduc un plus de textura si gust.


Bucatarie: turceasca
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 0
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
100 g orez cu bob scurt
500 ml lapte proaspat, sau cat este nevoie
5 lingurite de zahar
un praf de de sare
30 g amestec de stafide galbene si negre
1 rulou de scortisoara, rupt in doua
alune prajite, pisate, pentru decor
scortisoara macinata, pentru ornat
stafide, pentru ornat

Instructiuni:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, sarea, stafidele si scortisoara.
Cand da in clocot, se adauga orezul si se amesteca. Dupa ce mixtura da in clocot, se micsoreaza flacara si se continua fierberea incet, amestecand adesea, pana ce orezul este fiert, iar lichidul este absorbit in totalitate. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte.
Se indeparteaza scortisoara si se serveste orezul presarat cu scortisoara, stafide si alune macinate.
Se poate servi atat rece, cat si cald.


Citeste si articolul →   Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

5 comentarii pe “Orez cu lapte si stafide

  1. Patricia Iordache spune:

    Gatesc des orez cu lapte pentru ca baietelul meu de 3 ani.
    Este mare amator al acestui preparat, insa, spre rusinea mea, nu am stiut pana acum ca are origini turcesti.
    Ideea cu alune prajite este de notat si aplicat 😉

  2. Nadia spune:

    E tare bun orezul in lapte. De cand ma stiu mi-a placut. Imi aduce aminte de timpul cand eram acasa la mama si avea cine sa ma serveasca, acuma, daca vreau sa mananc trebuie sa fac eu!

  3. Corina spune:

    Mmm, chiar aseara am facut orez cu lapte, dar cu caise uscate fierte in el si apoi banane taiate, miez de nuca, mere cubulete caramelizate.
    Am sa-l fac si pe asta numai cu stafide si alune.Suna si mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.