Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp de o noua reteta. Aveam chef de o omleta, in frigider se “odihnea” un castron cu orez fiert cu o zi inainte, iar in sacosa aveam, proaspat cumparate, o mana de legume.
Am obtinut un preparat satios, gustos, plin de culoare si echilibrat nutritional (proteine de la oua, carbohidrati de la orez, vitamine de la legume, minerale de la toate ingredientele, grasimi putine). La alegerea dvs.: un mic dejun consistent, un pranz mai usor, sau chiar o cina solida, luata nu mai tarziu de ora 19:00; completati masa cu o bere rece, sau cu un vin alb sec, bine racit.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 minute
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat, fara piele, circa 350 g, taiat cubulete mici
5 lingurite de ulei de floarea-soarelui
1 ceapa mica, tocata
2 catei de usturoi, tocati
1/2 ardei gras rosu, tocat
1/2 ardei gras verde, tocat
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
2 cani cu orez cu bob lung, fiert
2 oua, batute putin
1 lingura pasta de rosii
1 lingurite de boia iute de buna calitate
2 cepe verzi, tocate
2 linguri de apa
sare
piper negru, proaspat macinat
4 ridichi rosii, taiate rondele, pentru servit
6 cm bucata de castravete, taiat rondele, pentru servit
Instructiuni:
Se asezoneaza carnea cu sare si piper. Se incing 2 lingurite de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se prajeste ceapa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si se continua 1 minut. Se adauga carnea si se prajeste pana ce cubuletele sunt albe si aproape facute.
Se adauga ardeii grasi si se gatesc 2-3 minute, pana ce carnea este facuta. Se ia tigaia de pe foc si se adauga ceapa verde si patrunjel. Se amesteca si se pune mixtura deoparte, pe o farfurie calduta. Se scurge tigaia si se sterge cu prosoape de hartie.
Se incing alte 2 lingurite de ulei in tigaie si se adauga orezul. Se amesteca bine, pana se incinge. Se adauga apoi mixtura de carne si ardeii, pasta de rosii si boiaua si se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca bine si se pastreaza mixtura la cald.
Se bat ouale cu lapte intr-un castron, apoi se sareaza. Se incinge 1 lingurita de ulei intr-o tigaie curata, de omleta. Se adauga ouale batute si se prajesc 3 minute, doar pe o fata, pana ce se intaresc. Se lasa omleta sa alunece pe o farfurie calda si se ruleaza. Se taie apoi fasiute, transversal pe rulou.
Se serveste mixtura de orez cu fasiute de omleta, ornata cu rondele de ridichi si castraveti.
Foarte faina reteta, merita incercata! Week-end placut!
@Naina: La fel!
ce aperitiv, draga radu cel degraba varsatoriu de singe nevinovat, in scotia whisky-ul se bea in loc de felul doi – ca doar nu poti numi haggis-ul mincare.
@fatduck: Eu nu, dar scotienii pot. Trebuie sa le acordam putina incredere, tot ei au contribuit decisiv si la whisky.
Arata bine, imi place!
si sa nu uitam de sora geamana de acum vreo 2 saptamini care era un pic altfel imbracata … hehehe
mmmm , orez prajit ! nenumarate variante si posibilitati . si la fiecare varianta se pot schimba atit de multe . tocmai aici e frumusetea , fiecare isi poate crea felul preferat sau poate schimba dupa inspiratia de moment si dupa ce are in camara .
nu prea inteleg de ce ai trecut reteta la bucatarie romaneasca , probabil din generozitate , doar pentru ca suntem obisnuiti cu ingredientele nu cred ca ar fi un motiv suficient .
micile diferente fata de varianta mea sunt ca eu adaug de obicei morcov , ardei iute si sos de stridii dar folosesc un singur tip de ardei gras (de care am) si nu folosesc ridichi .
o mica observatie , la ingrediente e trecut patrunjel dar la instructiuni si in poza parca nu apare .
@Da, am uitat de patrunjel. Am modificat textul. In ce privste sora, nu este chiar asa de geamana. Cum spuneai si tu, nenumarate variante si posibilitati.
Modest e numele de “omleta” pentru lucratura asta sofisticata, demn de un stabiliment aspirant macar la o stea Michelin. Si daca tot iti bati capul s-o faci, de ce nu o insotesti cu un whisky bun, un Balvenie nu prea batrin, de 12 anisori?
@fatduck: Nu prea-mi vine sa stric whisky-ul pe omleta. Daca nu spun eu prostii, whisky se bea ca apetitiv, nu alaturat unui preparat, mai ales daca este unul oarecum condimentat, care poate “concura” aroma bauturii. Eu zic ca ai strica orzul pe gaste.
in momentul asta, 9.51 la mine, l-as baga ca mic dejun 🙂
@Cristi: Pana o faci, te duci catre pranz. 🙂
Reteta arata super! Este atat de colorata incat imi vine sa musc din monitor. 🙂
@simina: Sper ca este unul plat. 🙂