Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de trei ori pe zi daca as putea! Sigur ca orezul nu este neaparat pe acelasi loc in preferintele dvs., dar nu va propun degeaba aceasta reteta. Este foarte simpla si relativ rapida, iar rezultatul final este delicios. Combinatia de orez cremos cu ciuperci si tarhon merge bine cu carnea de pui.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 35 minute

Ingrediente:
piept de pui dezosat, taiat bucati, circa 120 g
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa mica, tocata
2 catei de usturoi, tocati
4 linguri de vin alb
1 cana cu orez cu bob rotund (tip Arborio)
5 fire de tarhon, frunzele de la, tocate
6 ciupercute champignon, tocate
200 ml smantana pentru gatit (32% grasime)
250 ml de fond de pui, sau cat este nevoie

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga bucatile de piept de pui, se sareaza si se pipereaza si se prajesc la foc mediu cateva minute, pana ce sunt facute si rumenite. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.

Se adauga ceapa si usturoiul, se sareaza si se gatesc la foc mic, racaind fundul tigaii ca sa se desprinda reziduurile rumenite lasate de carne.

Dupa 2-3 minute se adauga vinul si ciupercile si se amesteca bine, racaind tigaia. Se gatesc ingredientele la foc mic, pana ce lichidul scade la jumatate.

Se adauga orezul si tarhonul se amesteca bine, ca boabele sa se imbibe cu uleiul aromat.

Se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga smantana si fond. Se amesteca bine, se da in clocot, se acopera tigaia si se gateste orezul 12-15 minute, pana ce este facut, iar lichidul a fost absorbit. Daca este nevoie, se mai adauga fond. Se ia tigaia de pe foc si se lasa orezul sa stea 5-10 minute, acoperit.

Se descopera tigaia si se afaneaza orezul. Acesta trebuie sa aiba o textura umeda si cremoasa. Se adauga carnea si se amesteca. Se serveste ornat cu frunze proaspete de tarhon.

Sfaturi:
Vegetarienii pot inlocui carnea de pui cu o cutie de fasole rosie, circa 250 g, bine scursa si spalata, care se adauga la orezul fierbinte, imediat dupa ce este gatit.