Ouale umplute sunt o delicatesa apreciata de toti romanii. Se servesc atat la ocazii speciale, cat si la mesele in familie, mai ales in week-end. Iata o varianta mai usoara, racoritoare si delicioasa.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
6 oua mari, fierte tari
50 g branza Gorgonzola (sau alta branza cu mucegai verde sau albastru), taiata bucatele
4-5 linguri de créme fraîche (sau branza proaspata)
1 lingurita de mustar iute
piper alb
mult patrunjel proaspat, tocat marunt
frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat
cateva foi de salata, pentru servit

Instructiuni:
Se curata ouale de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita se scoate galbenusul.

Se amesteca intr-un castronel galbenusul cu piper alb, branza Gorgonzola, créme fraîche, mustar si patrunjel. Se obtine o pasta care nu trebuie sa fie prea omogena (trebuie sa contina si cateva bucatele distincte de branza).

Folosind o lingurita se umplu jumatatile de ou cu pasta din castronel. Se asaza foile de salata pe farfurii si se servesc cate 3 jumatati de ou, ornate cu frunze de patrunjel si cu un cubulet mic de branza Gorgonzola.

Sfaturi:
Créme fraîche se gaseste in supermarketuri. Are o consistenta care o face ideala pentru umplerea oualor. Gustul sau este putin sarat, branza este si ea sarata, asa ca am renuntat sa mai adaug sare.

Alte retete de oua umplute:
Oua umplute – reteta de baza
Oua umplute cu castraveciori murati, verdeturi si branza
Oua umplute cu pesto
Oua umplute cu peste afumat si masline
Oua umplute cu somon afumat