Va era dor cumva de niste oua umplute? Va propun o noua varianta, cu ingrediente extrem de simple, dar gustoasa si cu o aroma interesanta.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
6 oua mari, fierte tari
1 catel mic de usturoi, dat prin razatoare
2-3 castraveciori murati, tocati marunt
4-5 linguri de branza proaspata de vaca
1/2 lingurita de piper alb macinat
sare
marar proaspat, tocat marunt
6 masline mari, negre, curatate de samburi si taiate in jumatate
cateva foi de salata, pentru servit

Instructiuni:
Se curata ouale de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita se scoate galbenusul.
Se amesteca intr-un castronel galbenusul cu sare, piper alb, castraveciori, usturoi, branza proaspata si marar. Se obtine o pasta care se omogenizeaza cat mai bine.

Folosind o lingurita se umplu jumatatile de ou cu pasta din castronel. Se asaza foile de salata pe farfurii si se servesc cate 3 jumatati de ou, ornate cu masline si marar.

Alte retete de oua umplute:
Oua umplute – reteta de baza
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Oua umplute cu pesto
Oua umplute cu peste afumat si masline
Oua umplute cu somon afumat