Va era dor cumva de niste oua umplute? Va propun o noua varianta, cu ingrediente extrem de simple, dar gustoasa si cu o aroma interesanta.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
6 oua mari, fierte tari
1 catel mic de usturoi, dat prin razatoare
2-3 castraveciori murati, tocati marunt
4-5 linguri de branza proaspata de vaca
1/2 lingurita de piper alb macinat
sare
marar proaspat, tocat marunt
6 masline mari, negre, curatate de samburi si taiate in jumatate
cateva foi de salata, pentru servit
Instructiuni:
Se curata ouale de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita se scoate galbenusul.
Se amesteca intr-un castronel galbenusul cu sare, piper alb, castraveciori, usturoi, branza proaspata si marar. Se obtine o pasta care se omogenizeaza cat mai bine.
Folosind o lingurita se umplu jumatatile de ou cu pasta din castronel. Se asaza foile de salata pe farfurii si se servesc cate 3 jumatati de ou, ornate cu masline si marar.
Alte retete de oua umplute:
Oua umplute – reteta de baza
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Oua umplute cu pesto
Oua umplute cu peste afumat si masline
Oua umplute cu somon afumat
un aperitiv sanatos, delicios si usor de preparat mai ales la ocazii 🙂
Ce paleta interesanta, in comparatie cu clasicele oua umplute! De-abia astept si celelalte variante!
@Elena Toma: Ele sunt facute si pozate deja, dar nu le-as pune in blog una dupa alta. Trebuie un pic de variatie. 🙂
Reteta suna bine si este foarte usor de facut, iar ingredientele sunt foarte la indemana. Cred totusi ca prefer varianta cu somon afumat. Este mai scumpa, dar are si o alta anvergura si este foarte gustoasa.
@toni: Preferata mea inca nu a aparut in blog. Urmeaza peste cateva zile, asta daca nu v-ati plictisit deja de atatea oua umplute.
Vrei sa faci o colectie de retete de oua umplute? 🙂
Oricum, ouale umplute imi plac la nebunie si sunt convinsa ca si varianta aceasta merita atentie. Am notat-o.
@andra: Imi plac si mie foarte mult si mai am cateva variante. 🙂