Craciunul se apropie, asa ca lumea incepe sa caute pe Internet retete de sarmale, salata de boeuf, carnati pe varza, fripturi si… oua umplute. Ca o curiozitate, retetele de oua umplute sunt cele mai accesate de pe blogul meu. Am deja cateva variante si poate nu strica sa va ofer inca una, pe care o tin in rezerva de aproape un an. Cred ca i-a venit timpul.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
6 oua mari, fierte tari
100 g peste afumat, curatat de piele si oase, tocat
5 linguri de maioneza
1 lingurita de mustar iute
1 lingurita de suc de lamaie
2-3 cepe verzi (doar partea alba), tocate marunt
2 castraveciori murati, tocati marunt
sare
piper alb
cateva masline negre, sau verzi, curatate de samburi si toacate marunt
marar proaspat, tocat marunt
feliute de lamaie, pentru ornat
cateva foi de salata, pentru servit

Instructiuni:
Se curata ouale de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita se scoate galbenusul.

Se amesteca intr-un castronel galbenusul cu sare, piper alb, ceapa verde, castraveciori, peste afumat, masline, maioneza, mustar si marar. Se obtine o pasta care se omogenizeaza cat mai bine.

Folosind o lingurita se umplu jumatatile de ou cu pasta din castronel. Se asaza foile de salata pe farfurii si se servesc cate 3 jumatati de ou, ornate cu feliute de lamaie.

Alte retete de oua umplute:
Oua umplute – reteta de baza
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Oua umplute cu castraveciori murati, verdeturi si branza
Oua umplute cu pesto
Oua umplute cu somon afumat