Iata o varianta interesanta de oua umplute, plina de aromele Mediteranei. In locul iaurtului de oaie si bivolita se poate folosi si smantana, branza proaspata de vaca, maioneza etc. Prefer varianta cu iaurt, caci este mai usoara, iar gustul sau usor acrisor da o nota deosebita umpluturii.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit:1 minut
Ingrediente:
6 oua, fierte tari
4 linguri de sos pesto
1 lingura de seminte de pin
1 lingurita de seminte de pin intregi, pentru ornat
2 lingurite de capere, bine scurse si tocate
1 lingura de branza Parmesan, rasa
4 bucati de rosii uscate la soare, bine scurse de ulei si tocate grosier
2 linguri de iaurt gros de oaie si bivolita
2 fileuri de ansoa, bine scurse de ulei si tocate grosier
piper alb, macinat
masline negre intregi, sau taiate in jumatate, pentru ornat
6 frunze proaspete de busuioc, tocate marunt
frunzulite mici de busuioc, pentru ornat
Instructiuni:
Se incinge o tigaite pe flacara medie si se prajesc uscat, fara ulei, semintele de pin, pana se rumenesc putin. In acest mod li se intensifica gustul si capata o aroma oarecum asemanatoare cu cea a nucilor, sau alunelor. Se iau semintele de pin de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se curata ouale de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita se scoate galbenusul.
Se proceseaza cu un blender amestecul de galbenusuri cu piper alb, pesto, 1 lingura de seminte de pin prajite, parmesan, busuioc, capere, ansoa si iaurt. Se obtine o pasta omogena. Se gusta si se potriveste de sare (daca este nevoie, caci fileurile de ansoa sunt destul de sarate) si piper. Se poate potrivi si consistenta: daca este prea subtire se pot adauga seminte de pin, daca este prea groasa, niste pesto sau iaurt; se reproceseaza pana la obtinerea consistentei dorite.
Folosind o lingurita, sau un pos, se umplu jumatatile de ou cu pasta procesata. Se servesc cate 3 jumatati de ou, ornate cu masline, busuioc si seminte de pin intregi.
Alte retete de oua umplute:
Oua umplute – reteta de baza
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Oua umplute cu castraveciori murati, verdeturi si branza
Oua umplute cu peste afumat si masline
Oua umplute cu somon afumat
Le-am facut pana la urma …au fost bune . Am schimbat putin ,in loc de iaurt am pus branza Philadelphia si am pus seminte de pin doar ca ornament. O idee foarte buna de a consuma ouale umplute in stil light…fara clasica maioneza. Multumesc !
@nicoleta: Ma bucur ca au placut.
Minunate ouale astea!! Drept sa-ti spun este prima oara cand aud de oua umplute cu pesto. Imi place la nebunie reteta ,le voi face curand.
Voi reveni cu pareri…ciao!
@nicoleta: Nu am luat reteta de nicaieri, pot spune ca este o mica gaselnita a mea, dar sunt absolut sigur ca variante de oua umplute cu pesto au fost facute de multi altii, cu mult inaintea mea. Trebuie sa fie destule alte variante retete pe Internet si prin cartile de bucate.
Ce bine pica reteta asta!. Am cumparat chiar zilele trecute pesto verde si pesto rosu. Am vazut ca cel rosu contine rosii uscate la soare. Este OK daca il folosesc pe acesta in loc de pesto verde plus rosii uscate? Nu am gasit rosii uscate la soare. 🙁
@andra: Da, poti folosi pesto rosu in locul combinatiei de pesto verde si rosii uscate la soare. Pune insa 5 linguri in loc de 4. Culoarea umpluturii se va schimba. Va fi aproape de culoarea pesto-ului rosu.
Te-ai specializat pe oua umplute! 🙂
Ritmul in care postezi este prea rapid pentru mine; ma surprinzi mereu cu cate un ingredient care imi lipseste. Ouale le-as fi facut tot astazi, dar nu am cu ce. Nu am in casa nici pesto, nici ansoa, nici rosii uscate la soare. Stiu de unde le pot lua insa.
Imi plac toate ingredientele separat, si sunt sigura ca merg bine si impreuna. Pun si aceasta reteta pe lista mea.
@simina: Ce pot sa-ti raspund? imi pare rau ca te rpind descoperita. Ingredientele enumerate de tine le-as pune pe lista celor care nu trebuie sa lipseasca din camara nimanui. Oricum, abia astept sa-mi spui ca parere ai despre preparatul final.