Oua umplute cu somon afumat

Este o varianta de oua umplute cu gust deosebit, in acelasi timp fin si robust. Ornata cu grija, reteta poate figura ca gustare rece la mesele festive cu ocazia aniversarilor, nuntilor sau chiar a Revelionului.
Oua umplute cu somon afumat - Oua umplute cu somon afumat 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
6 oua mari, fierte tari
75 g felie de somon afumat, tocata marunt
2-3 lingurite de icre de somon
5 linguri de maioneza
1 lingurita de mustar iute
1 lingura de capere (sau castraveciori murati), bine scurse si tocate marunt
sare
piper alb, macinat
marar proaspat, tocat marunt
fire de marar proaspat, pentru ornat
cateva fasiute subtiri de somon afumat, pentru ornat
cateva foi de salata, pentru servit

Instructiuni:
Se curata ouale de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita se scoate galbenusul.

Se amesteca intr-un castronel galbenusul cu sare, piper alb, somon afumat, maioneza, mustar, capere si marar. Se obtine o pasta care se omogenizeaza cat mai bine.

Folosind o lingurita se umplu jumatatile de ou cu pasta din castronel. Se asaza foile de salat pe farfurii si se servesc cate 3 jumatati de ou, ornate cu icre, fasiute de somon afumat si marar proaspat.

Alte retete de oua umplute:
Oua umplute – reteta de baza
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Oua umplute cu castraveciori murati, verdeturi si branza
Oua umplute cu pesto
Oua umplute cu peste afumat si masline


Citeste si articolul →   Baharat – de la libanezi la tunisieni

19 comentarii pe “Oua umplute cu somon afumat

  1. Anne spune:

    haha ce tare e aia cu „capere sau castraveciori murati”, mi-ai dat o idee la ce sa le folosesc, de multe ori fac oua umplute cu tot felu de prostii, si mereu imi stresez jumatatea cu „aide coboara si tuuu sa iei niste castraveciori murati”. Capere insa am un borcan intreg, dintr-o incercare esuata de a-mi face sandvis cu somon (nu pot sa tai ceapa aia si lamaia asa subtire ca la restaurant, neam !!!), si staaaau in frigider, habar n-aveam la ce sa le pun. La oua umplute, minunata idee !

    cautam pe site-ul tau ceva cu capere, asa am ajuns aici, si uite ce m-a salvat :)) un „aia SAU aia”.

  2. Ada spune:

    Uau, s-a salvat, buna si bucataria suedeza, ingredientele exista in frigider, numai stocuri de oua trebuie ceva mai mari, ca in ritmul asta raman fara 🙂

  3. simina spune:

    Lista „scurta” inseamna ca sunt de preparat cat mai repede. Ieri am preparat versiunea cu Gorgonzola; meseriasa rau! 🙂
    Ne-a placut foarte tare. Sambata viitoare acem programata varianta aceasta, cu somon.

  4. Elena Toma spune:

    Interesant si tentant. Dar, noi nu putem fi musafiri speciali din cand in cand? Eu cred ca da. Eu am facut o varianta cu peste afumat, dar nu somon. Va trebui sa o testez si sa ma delectez, desi chestiunea maionezei (ou cu peste n-am voie la acelasi preparat) ma cam incurca putin. Daca o fac numai din mustar voi distruge totul? Chiar daca este un mustar de calitate…?

  5. andra spune:

    Ce bine pica reteta asta! Azi am oua umplute in program asa ca prepar ambele variante propuse de tine, si cea cu branza Gorgonzola, si pe cea de fata. Sper ca mai vii si cu alte variante. 🙂

  6. toni spune:

    Alte oua umplute! 🙂 Ce reteta deosebita! Ne-ai luat cu fineturi – somon afumat, icre de somon – dar cred ca este excelenta. O voi face sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.