Este o varianta de oua umplute cu gust deosebit, in acelasi timp fin si robust. Ornata cu grija, reteta poate figura ca gustare rece la mesele festive cu ocazia aniversarilor, nuntilor sau chiar a Revelionului.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
6 oua mari, fierte tari
75 g felie de somon afumat, tocata marunt
2-3 lingurite de icre de somon
5 linguri de maioneza
1 lingurita de mustar iute
1 lingura de capere (sau castraveciori murati), bine scurse si tocate marunt
sare
piper alb, macinat
marar proaspat, tocat marunt
fire de marar proaspat, pentru ornat
cateva fasiute subtiri de somon afumat, pentru ornat
cateva foi de salata, pentru servit

Instructiuni:
Se curata ouale de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita se scoate galbenusul.

Se amesteca intr-un castronel galbenusul cu sare, piper alb, somon afumat, maioneza, mustar, capere si marar. Se obtine o pasta care se omogenizeaza cat mai bine.

Folosind o lingurita se umplu jumatatile de ou cu pasta din castronel. Se asaza foile de salat pe farfurii si se servesc cate 3 jumatati de ou, ornate cu icre, fasiute de somon afumat si marar proaspat.

Alte retete de oua umplute:
Oua umplute – reteta de baza
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Oua umplute cu castraveciori murati, verdeturi si branza
Oua umplute cu pesto
Oua umplute cu peste afumat si masline