Oua umplute – reteta de baza

Oua umplute 
Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum multi ani. Cand am „crescut”, am inceput sa gatesc si eu si nu am ocolit retetele copilariei si adolescentei mele. Probabil ca reteta este arhicunoscuta, dar aceasta varianta este un piculet picant-acrisoara, ceea ce o recomanda celor care iubesc mancarea putin mai condimentata.
 
Bucatarie: romaneasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 0
  
Ingrediente:
8 oua fierte tari
1/2 cana cu maioneza
1 lingura de mustar iute
1 lingurita de suc de lamaie
1 castravecior murat, mic, tocat si scurs bine de lichid
1 lingurita de sos iute
100 g sunca slaba, tocata foarte marunt
masline curatate de samburi, taiate in jumatate, pentru ornat
sare
piper alb, macinat
 
Instructiuni:
Se taie ouale in jumatate, pe lungime, si se scot galbenusurile. Intr-un castronel, se zdrobesc impreuna galbenusurile de ou, jumatate din maioneza, mustarul, sosul iute, zeama de lamaie, sunca, castraveciorul, sarea si piperul. Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena.
Se umplu jumatatile de ou cu aceasta pasta, se asaza pe un platou, se orneaza cu maioneza si cu masline. Se consuma reci.

Se pot servi ouale si alaturi de un sos preparat din smantana amestecata cu maioneza, sare, piper alb.

Alte retete de oua umplute:
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Oua umplute cu castraveciori murati, verdeturi si branza
Oua umplute cu pesto
Oua umplute cu peste afumat si masline
Oua umplute cu somon afumat


Citeste si articolul →   Tsukune

14 comentarii pe “Oua umplute – reteta de baza

    • Radu Popovici spune:

      @Cretu Veronica: Link-ul dat de dvs. nu ma duce la reteta. Am dat si o cautare dupa „oua umplute”, iar reteta luata de la mine nu a aparut.

  1. Kar8on spune:

    Buna Radu,
    Imi place foarte mult site-ul tau si ma inspir din el de cele mai multe ori.
    In reteta de mai sus „1 lingurita de sos iute” banuiesc ca se amesteca in compozitia pastei pt umplere?

    Good work! 🙂

  2. Madia spune:

    Eu ouale umplute le asociez cu Anul Nou. Cand eram mici aveam mereu pe masa de sarbatoare platouri cu oua umplute. Dar nu erau dupa reteta asta. Tin minte ca tati, ca el gateste, de obicei de sarbatori, facea o pasta din pateu amestecat cu mustar si cu galbenusurile ramase de la oua si umplea albusurile cu acea pasta. Dupa care orna cu maioneza si cu o frunza de patrunjel verde peste care presara in ploaie albus tocat marunt marunt. Desi sunt destul de grele, tin minte ca mai mult de 2-3 nu puteam sa mananc, sunt foarte satioase. Le mancam cu castraveciori si gogosari sau cu muraturi.

    Ce frumos era acasa, cu masa plina de bunatati….

    • Radu Popovici spune:

      @Madia: Sper ca ai ajuns si la sfarsitul acestei retete. Acolo poti vedea link-uri catre alte 5 variante, nu ca cea facuta de tatal tau, dar poate gasesti una care sa te intereseze. 🙂

  3. roxana spune:

    Buna Radu!
    Spune-mi te rog, pentru o varianta vegetariana, sunca slaba poate fi inlocuita de cateva ciuperci?
    Stiam si eu o varianta de oua umplute, in care galbenusurile, pe langa maioneza, mustar, lamaie, mai erau frecate cu paté de ficat, plus ceva verdeturi – marar sau patrunjel in functie de gust – insa reteta ta ma tenteaza mai tare.
    Multumesc, o zi frumoasa!

    • Radu Popovici spune:

      @roxana: Da, Roxana, poti inlocui sunca, ciupercutele merg foarte bine. Sunt foarte multe variante ale retetei de oua umplute. Poti improviza cu indrazneala 🙂

  4. Miju spune:

    am intalnit multe retete de oua umplute si chiar daca nu e o mancare usoara, imi plac mult.

    preferata mea e cea in care, in sosul de maioneza cu smantana, se adauga si un pic de tarhon tocat marunt (ingredient folosit de mine si la salata de ciuperci cu sunca si maioneza). stiu ca tarhonul e un condiment „dur”, care nu are multi fani, dar folosit cu masura, da o savoare deosebita 🙂

  5. dana2dor spune:

    Foarte interesanta reteta!
    Sotului meu ii plac teribil ouale umplute, desi ficatul nu-i prea permite 🙁
    Totusi, ziua lui se apropie, asa ca iti voi „imprumuta” reteta cu multumiri anticipate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.