Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea de magazine cu ocazia evenimentului “Saptamana asiatica in farfuria ta”. Mi s-a cerut sa gatesc cu ele si sa prezint pe blog retetele, ceea ce voi face, alaturand si o…. sa-i zicem evaluare personala a acestor alimente. Inca o data, aceasta evaluare este personala si deci, atinsa de subiectivism.

In reteta de astazi am folosit un produs semi-preparat comercializat de reteaua de magazine Lidl sub denumirea “4 spring rolls with vegetables” (minipachetele de primavara cu legume); la acesta se adauga alte trei produse primite de la Lidl: “wok oil”, un amestec aromatic de uleiuri vegetale, obtinute din plante si cereale, “soy sauce Indonesian style”, un sos de soia cu gust sarat-dulce si, “sesame oil cold pressed”, un ulei de susan obtinut prin presarea la rece a semintelor de susan prajite.

Bucatarie: vietnameza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 13 minute

Ingrediente:
1 pachet cu “20 minispring rolls with vegetables” de la Lidl
30 ml “Wok oil” de la Lidl
120 ml ulei de orez
1 lingurita de pasta de ardei iute
2 catei de usturoi, pisati
2 linguri de suc de limeta
1 lingura de sos de peste
2 linguri de “Soy sauce Indonesian style” de la Lidl
1 lingurita de “Sesame oil cold pressed” de la Lidl
200 g varza chinezeasca, taiata fasiute subtiri
1 lingura de seminte de susan
sare
1 lingura de otet de orez
fasiute subtiri de coaja de limeta
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat

Instructiuni:
Se prepara sosul nuoc cham combinand pasta de ardei iut cu usturoi, suc de limeta, sos de peste si sos de soia. Se oparesc 30-50 de secunde fasiutele de coaja de limeta in apa clocotita, apoi se racoresc imediat sub jet de apa rece. Se scurg bine.

Se prajesc 30 de secunde semintele de susan, intr-o tigaita fara ulei, la foc mediu, pana ce incep sa se rumeneasca si sa sara. Se iau de pe foc si se pun deoparte.

Se incinge uleiul intr-un wok sau tigaie inalta. Se prajesc pachetelele conform instructiunilor de pe ambalaj, circa 3-4 minute, sau pana sunt rumenite frumos, in mod uniform. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie.

Intre timp se incing 30 ml ulei de orez intr-un wok sau tigaie. Se adauga varza si se sareaza. Se soteaza la foc iute circa 1-2 minute, amestecand constant. Nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa fie frageda-crocanta.

Se servesc pachetelele de primavara asezate pe un pat de varza stropita cu otet de orez si presarata cu seminte de susan, alaturi de sos nuoc cham, garnisite cu fasiute de coaja de limeta si frunze de coriandru.

Impresii:
Preparatul final mi-a placut mult. A fost foarte echilibrat ca gust si aroma si pot spune ca aceste minipachetele de primavara pot fi o solutie foarte buna atunci cand sunteti obositi sau in lipsa de timp.

20 minispring rolls with vegetables: neasteptat de bune. S-au facut perfect si au invelisul crocant, iar miezul foarte fraged. Gustul este preponderent dulce, dar foarte placut si merg foarte bine cu sosul nuoc cham.

Sesame oil cold pressed: m-a dezamagit putin, caci nu este nici pe departe atat de aromat ca alte variante care se gasesc pe piata. Ce-i drept, acele variante sunt de cel putin doua ori mai scumpe, asa ca, pana la urma raportul pret/calitate este destul de corect.

Soy sauce Indonesian style: Un sos de soia normal pentru supermarket, fara acea adancime de gust data de produsele de buna calitate, inferior altor variante de sos de soia indonezian incercate de mine. Totusi parca mi-a placut mai mult decat cel japonez.

Wok oil: mi-a placut, caci este aromatizat cu ghimbir si, parca, usturoi. As recomanda diluarea lui atunci cand este folosit. Eu am incercat cu 1 parte Wok Oil si 3 parti ulei de orez si mi-a placut ceea ce a iesit.

Cum spuneam, parerea mea este subiectiva. Luati-o doar ca pe un ghid si nu ma credeti pana nu incercati si dvs.