Repetitie pentru Crăciun

Vă povesteam cu ceva timp în urmă despre o idee mai deosebită a conducerii restaurantului “The Harbour”, din Piaţa Amzei, Bucureşti.

Iată că, se pare, cei care au idei vor avea şi în continuare, căci “The Harbour” propune încă o trăznaie: vineri, 25 noiembrie 2011, pe seară, are loc o repetiţie de Crăciun. Cum data trecută, cea cu Ziua Recoltei sărbătorită într-un restaurant marinăresc, m-am simţit bine, am de gând să particip şi la această repetiţie. Nu doar fiindcă sunt curios, ci fiindă încep să am încredere în cei care organizează astfel de evenimente inedite. Poate ne întâlnim acolo.

Link-uri utile pentru “The Harbour”:
FaceBook
Site

Citeste tot

Andive cu salata de creveti

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta este simpla, dar sofisticata; rapida, dar delicioasa; usoara, dar hranitoare. Partenerul sau perfect este vinul roze Enira 2010, un vin cu gust generos, cu aciditate placuta, cu nuante fructate de prune si caise verzi, racoritor si usor condimentat.
Andive cu salata de creveti
(more…)

Citeste tot

Bucate şi vinuri alese

Am plăcerea să vă anunţ începerea unei colaborări gastronomice cu compania WineRo, producător al gamei de vinuri Alira, produsă la Aliman, în judeţul Constanţa, şi distribuitor al gamei Enira, produsă în Valea Bessa din Bulgaria. Această colaborare are ca finalitate un serial video cu mai multe zeci de episoade, care va fi difuzat pe acest blog.
Bucate si vinuri alese - colaborare cu WineRo
Serialul se numeşte „Bucate şi vinuri alese” şi are ca scop principal promovarea ideii de asociere a mâncării cu vinul, şi ca scopuri secundare promovarea vinurilor produse şi distribuite de WineRo, ca şi dezvăluirea unor mici secrete legate de munca unui somelier, adică de cea a combinării preparatelor culinare cu vinul potrivit, şi invers.

Filmările au loc, ca de obicei, în bucătăria mea studiou; de data aceasta însă nu voi mai fi singur, căci am şi invitaţi din lumea vinului, atât somelieri profesionişti, cât şi amatori pasionaţi, ca jurnalişti şi bloggeri.
Primul episod al serialului va fi difuzat mâine şi sper că veţi, fi din nou, alături de mine.

Citeste tot

Rodul întâmplării – partea 2

Cristofor Columb a ajuns în America din întâmplare. Exploratorul genovez spera (şi a crezut toată viaţa sa că a reuşit), de fapt, să ajungă în India, ca să “spargă” monopolul veneţiano-mameluc al mirodeniilor.
Astăzi voi trece rapid în revistă modul în care alimentele din Lumea Nouă au influenţat bucătăria Lumii Vechi.
(more…)

Citeste tot

Ardei umpluti cu tapenade

Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, mai ales cele mari, cum este cel de dinaintea Craciunului. Uneori mai si postez retete de post, cum este aceasta. Va propun un preparat robust si rustic, dar ingenios, decorativ si delicios.

(more…)

Citeste tot

Rodul întâmplării – partea 1

Introducere
De obicei, atunci când se aminteşte despre întâmplări care au avut un rol deosebit în evoluţia societăţii, se aminteşte despre descoperirea penicilinei, din 1929, atribuită lui Alexander Fleming. Bacteriologul scoţian a avut incontestabil partea sa de merit, dar co-autor al descoperirii penicilinei este… întâmplarea. Plecat în concediu, Fleming a lăsat câteva probe, legate de cercetările sale asupra modului în care se poate mări capacitatea naturală de apărare a organismului. La întoarcere a găsit probele conţinând un fel de mucegai, care s-a dovedit a fi Penicillium notatum, de unde şi numele penicilinei.
(more…)

Citeste tot