Orezul în reţetele lumii

Am bucuria să vă anunţ demararea, împreună cu Riso Scotti Danubio srl, a unui proiect numit „Orezul în reţetele lumii”. Acest proiect constă în câteva zeci de video-reţete din întreaga lume, atât clasice cât şi moderne, care ilustrează modul în care se folosesc produsele distribuite de Riso Scotti pe piaţa românească: orez, paste de orez şi ulei de orez.
Riso Scotti
Filmările au început deja, iar astăzi vă voi prezenta prima reţetă, o variantă de kedgeree interesantă şi uşor de preparat.

Nu uitaţi, în fiecare vineri, „Orezul în reţetele lumii”, serial sponsorozat de Riso Scotti Danubio srl. Vă aştept pe toţi cu mult drag! Voie bună şi spor la gătit!

Citeste tot

Degustare la “The Harbour”

Aseară am fost ocupat în calitate de producător de condimente. Probabil că în acest moment muilţi dintre dvs. ştiu despre această activitate a mea. Cei care încă nu sunt în temă, se pot lămuri accesând www.dulce-de-iute.ro, un blog dedicat produselor mele.
Restaurantul “The Harbour” a fost gazda amabilă a acestei degustări, prima organizată de mine, dar nu şi ultima, căci îmi doresc ca astfel de evenimente de popularizare să aibă o frecvenţă cel puţin lunară.
Nu vreau să dau aici detalii, voi spune doar că am avut succes, chiar mare succes cu toate produsele mele: dulce-de-iute în variantele roşie şi verde, arde-iute, sirop de ardei iute, fulgi şi boia de ardei iute, toate preparate în casă, fără niciun fel de aditivi alimentari.
Detalii şi fotografii de la degustare puteţi găsi aici.

Citeste tot

Pe scurt despre prahok

Bucătăria cambodgiană este, din păcate, extrem de puţin cunoscută. Poate fi caracterizată prin amestecuri subtile de mirodenii şi ierburi aromate şi mai puţin prin iuţeală, lucru care o diferenţiază de bucătăria thailandeză de care este, probabil, cea mai apropiată. Prahok este unul dintre ingredientele care îi dau personalitate.
Prahok - Sursa foto: http://ediblyasian.info
(more…)

Citeste tot

Maine, degustare de condimente la “The Harbour”

Maine seara, la ora 19:00, organizez la restaurantul “The Harbour” din Piata Amzei, sector 1, Bucuresti, o degustare cu condimentele produse de mine. Cei care vor fi prezenti vor avea ocazia sa guste alaturi de diverse alimente (carne, legume, branzeturi) condimentele: dulce-de-iute rosu, dulce-de-iute verde, sirop de ardei iute si arde-iute.

Citeste tot

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este folosit la tocarea, felierea si taierea ingredientelor. Reteta de fata face exceptie, caci foloseste un peste intreg; modul ei traditional de preparare cere un peste de apa dulce, dar il puteti inlcoui si cu pesti de mare (ca doradele, de exemplu), daca doriti.
Peste cu ghimbir si "5 arome"
(more…)

Citeste tot

Hai la moşi! (2)

Spuneam în articolul anterior că existenţa unor târguri ca acesta este un act de normalitate şi de civilizaţie. Fiecare oraş care se poate mândri cu trecutul şi cu cultura sa ar trebui să aiba mai multe astfel de târguri ocazionale şi permanente. Fiecare piaţă ar trebui să aibă o secţiune de alimente produse în casă, în mod artizanal, ca micro-producţie etc., spuneţi-i dvs. cum doriţi.
(more…)

Citeste tot

Hai la moşi!

Am dat ieri (vineri) o scurtă raită la târgul numit “Hai la moşi!”, care se ţine lângă Muzeul Ţăranului. De ce doar o raită scurtă? Fiindcă era doar prima zi a evenimentului şi ştiam, din experienţe similare, că în prima zi activitatea este, de obicei, mai “subţire”.
(more…)

Citeste tot