Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice date de tamarin, ci si datorita modului in care este folosita ceapa.
Ceapa tocata da o aroma si un gust mai dulcege, rondelele de ceapa adaugate la sfarsit dau o nota picanta, iar ceapa verde una proaspata.

(more…)

Citeste tot

Degustare de condimente

Vă vorbeam într-un articol din zilele trecute despre faptul că am început să produc experimental câteva condimente, după reţete proprii, folosind ingrediente româneşti. Este vorba despre produse alimentare produse în casă, în cel mai natural mod cu putinţă, fără să folosesc coloranţi, conservanţi, îngroşători, potenţatori de gust şi aromă, stabilizatori sau vreun oricare alt aditiv alimentar produs sintetic. De asemenea, produsele mele nu conţin grăsimi, colesterol şi gluten. Doar legume, fructe şi mirodenii.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre lawar

Bucătăria din Bali este renumită prin câteva preparate deosebite; între acestea, lawar este gătit de fiecare familie balineză, la diferite ocazii sau ceremonii speciale. De fapt, lawar este mai mult un fenomen social, decât un preparat.
(more…)

Citeste tot

Tilapia cu unt de arahide

Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational. Am mai folosit variante ale sale in retete de provenienta sud-asiatica.
Tilapia cu unt de arahide
Iata insa si o reteta din Congo (una dintre extrem de putinele retete de pe acest blog provenite de pe continentul african – promit pe viitor o mai mare deschidere catre aceasta zona culinara) pe cat de rapida si de simpla, pe atat de aromata si delicioasa.
(more…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – China (10)

Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinară chinezească, este şi modul în care sunt denumite preparatele. Rafinată şi intelectualizată, gastronomia chinezească operează mult, după cum veţi vedea, cu simboluri îmbinate cu tradiţie şi credinţe religioase.
(more…)

Citeste tot

Phall – cel mai iute curry din lume

Mănânc destul de iute… chiar într-atât de iute încât am făcut oarecare senzaţie în Thailanda, iar cei de acolo nu prea sunt duşi la biserică în privinţa asta. Cel mai iute preparat mâncat de mine vreodată a fost phall. Nu este un preparat asiatic, aşa cum am fi tentaţi să credem. Originea sa este, de fapt, britanică, iar eu l-am gustat prima dată nu altundeva decât în România.
(more…)

Citeste tot