Un alt curs absolvit, un nou pas înainte

Am urmat şi am absolvit (examenul final a fost ieri) un curs de formatori. Am primit o diplomă, recunoscută nu doar de Ministerul Educaţiei şi de cel al Muncii, ci şi de întreaga comunitate europeană. Această diplomă îmi dă dreptul de a preda cursuri adulţilor cu orice fel de studii (medii şi superioare) în domeniile în care am diplomă. Acestea ar fi chimie, management şi bucătărie. Bineînţeles, vă daţi seama că acest din urmă domeniu este cel care mă interesează de fapt şi către el îmi voi îndrepta pasiunea şi eforturile.
(more…)

Citeste tot

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se pare insa ca originea sa este mai curand pakistaneza; eu banuiesc ca este unul dintre acele preparate de “granita”, apartinand de fapt unei zone care se intinde intre cele doua tari.
Pui Jalfrezi
(more…)

Citeste tot

Dorada cu lapte de cocos

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta, de inspiratie indiana, a fost adoptata in insulele britanice unde a devenit populara. Pestele se gateste usor si rapid, intr-un sos extrem de bogat, plin de savoare. Aroma sa este absolut deosebita, somptuoasa si rafinata, si se completeaza bine cu carnea delicata a pestelui.


(more…)

Citeste tot

Ton negru cu citrice si coriandru

Este prima data cand vad ton negru pe piata noastra si, in general, este prima data cand vad un ton atat de mic. Si de ieftin, caci acest ton negru costa doar vreo 25 lei/kg. De obicei vedeam fileuri mari de ton rosu, pe la 100 lei/kg.
Poate imi intelegeti atunci curiozitatea; am cumparat, deci, un ton negru si l-am preparat cum este descris mai jos.
Ton negru cu citrice si coriandru
A iesit delicios, fraged si suculent, iar pielea (lipsita de solzi in mod natural, cu exceptia unei mici zone) a fost crocanta si rumenita, extrem de placuta.
(more…)

Citeste tot

Un concediu noroKOS – partea 5

Avanpremieră pentru Bodrum
Revin – amintirile, bată-le vina! – la concediul din anul trecut. Chiar nu ştiu ce mi-a venit: poate fiindcă se apropie concediile, poate fiindcă am dat peste o serie de poze pe care le-am găsit potrivite pentru blog. Vă spuneam in septembrie trecut că am petrecut o săptămână excelentă în insula Kos. Dacă nu aţi apucat să citiţi despre asta, aveţi aici primul dintre cele patru articole scrise despre această insulă absolut deosebită.
(more…)

Citeste tot

Salata verde cu somon afumat si crutoane

Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste bine cu dressing-ul dulce-acrisor-picant, aromatizat cu verdeturi, iar Parmesanul presarat deasupra da gustului adancime si rafinament. Contrastul de texturi dintre somonul fraged si crutoanele si salata crocante este si el o calitate in plus.Salata verde cu somon afumat si crutoane
(more…)

Citeste tot