Locul unde nu merită să calci

Din nou despre Gino’s

Acum vreo 3-4 ani, restaurantul Gino’s din Cotroceni, situat aproximativ vizavi de Grădina Botanică era unul dintre cele mai simpatice pe care le ştiam. Mâncare bună, gătită bine, ingrediente OK, atmosfera mediteraneană, plăcută şi relaxată, un loc fără fiţe de unde plecai satisfăcut. Se mânca bine la preţuri decente. Am fost trist când s-a mutat. Câteva luni i-am pierdut urma până când am aflat că se mutase pe lângă Biroul paşapoarte (sau cum s-o mai numi acum). L-am vizitat, doar o dată, şi am fost dezamăgit. Puteţi citi despre acea vizită aici.
(more…)

Citeste tot

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din Indonezia (Java sau Sumatra, unde se numesc satay), dar nu doar au devenit felul de mancare national indonezian, ci s-au si raspandit in intreaga Asie de Sud-Est. Reteta este extrem de gustoasa si de aromata. Sosul de arahide, ca si marinada pe baza de sos de soia, dau frigaruilor savoarea tipica, absolut deosebita.
Alte retete de frigarui cu sos de arahide gasiti aici si aici.


(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre gnocchi – partea 2

Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom vorbi despre prepararea, păstrarea, cumpărarea, gătirea şi servirea lor.
Pentru câteva idei despre modul cum gnocchi se acompaniază cu diferite sosuri, aruncaţi o privire video-reţetei de aici. În rest, lectură plăcută!
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre gnocchi – partea 1

Introducere
Mă bucură mult că oferta de produse italieneşti a crescut pe piaţa noastră. Printre produsele care mi-au trezit interesul în ultimul an se numără şi gnocchi. Am abordat cu prudenţă aceste mici gogoşele ciudate, dar am descoperit că sunt un aliment sănătos, gustos şi extrem de versatil. Sunt un mare amator de paste de tot felul, aşa că între mine şi gnocchi (veţi vedea mai jos că seamănă destul de bine cu pastele la comportament şi, uneori, şi la gust) a fost dragoste la prima vedere.Gnocchi - sursa foto: dreamstime.com

(more…)

Citeste tot

Dorada cu sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.


(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astăzi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atât de des în bucătăriile rafinate. Vă voi prezenta în câteva vorbe “chaat masala”, un amestec extrem de interesant.
Denumirea “chaat masala” provine din limba hindi şi uneori este transcris şi “chat masala”. Este un amestec de condimente (adica o “masala”) destinat a asezona preparate de tip “chaat” şi este specific bucătăriilor indiană şi pakistaneză.
(more…)

Citeste tot