Supa picanta de pui cu ciuperci

Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de cea indiana, cu care are multe in comun, mai ales cu cea care se gateste in provinciile nordice ale Indiei. Aceasta supa deasa nu face exceptie; se gateste si in Pakistan si nordul Indiei. Este picanta, satioasa, aromata si delicioasa, iar localnicii o servesc in serile racoroase.

(more…)

Citeste tot

Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti

Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor experimente pe care le-am facut de curand. Desi modul in care le-am gatit este ceva mai lung ca timp decat metoda traditionala, are avantajul de a gati atat pastele cat si crevetii impreuna, de a fi mai curata, mai comoda si, de ce nu?, mai interesanta prin insusi ineditul ei.

(more…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Egiptul antic (3)

Dieta claselor sociale
Ţăranii şi muncitorii se hrăneau în special cu bere, ceapă şi pâine nedospită, dar nu de puţine ori căpătau suplimente în multele zile în care templele organizau sacrificii, sau în care se ţineau festivaluri. Atunci căpătau gratuit carne, fructe, pâine dospită şi alte alimente neincluse în dieta lor zilnică.
(more…)

Citeste tot

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi (probabil originari din zona Taishan, apartinand provinciei Canton), in momentul cand un restaurant chinezesc a ramas in pana de “materie prima”, iar bucatarul a fost nevoit sa improvizeze folosind resturi.

(more…)

Citeste tot

Peste la pachet

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi de legume, gatite suficient ca sa fie fragede si sa-si si pastreze nutrientii, culoarea si textura.


(more…)

Citeste tot