Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video.

Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, robusta, satioasa si foarte gustoasa, al carei punct forte este sosul de rosii. Pentru cei care doresc mai multe amanunte despre modul in care a luat nastere acest preparat, accesati acest link.


(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre prosciutto

În ultimul timp am experimentat gătind mai multe reţete italieneşti. La unele dintre ele am folosit prosciutto, ingredient care se găseşte pe piaţa noastră de mulţi ani de zile, dar cu care intrasem în contact destul de rar. Aceste experimente mi-au dat ocazia să mă împrietenesc ceva mai bine cu el, aşa că am început să-mi pun probleme de marcă, provenienţă, preţ, utilizări etc. Rândurile care urmează sistematizează materialul informativ care mi-a fost la îndemână, combinând Internetul şi cărţile.
(more…)

Citeste tot

Sarbatori fericite!

Se apropie Sfintele Pasti si as vrea sa va aduc in atentie un scurt articol scris in urma cu exact doi ani si care, la vremea lui, a trecut un pic mai neobservat, caci pe atunci aveam mult mai putini cititori.
Vreau sa multumesc tuturor celor care imi viziteaza blogul, care imi acorda timpul lor pretios, care imi iarta micile si marile greseli, care ma onoreaza cu comentariile lor si care formeaza un public pe care il respect si il pretuiesc. Va urez tuturor sarbatori fericite si bucate alese!

Citeste tot

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta potrivita traditiei acestei perioade: un preparat de post bine echilibrat ca asezonare, aromat si foarte gustos. Reteta este rapida si o puteti prepara si pentru masa de pranz, dar si la cina.

(more…)

Citeste tot

Risotto cu legume

Aceasta reteta are si varianta video.

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un orez special, cu bob scurt, iar textura corecta a preparatului este una cremoasa si matasoasa, boabele de orez ramanand totusi separate si putin al dente.


(more…)

Citeste tot