Un concediu noroKOS – partea 4

De-ale şofranului

„Ce ştie ţăranu’ la ce e bun şofranu’!” Aceasta expresie cam neelegantă circula pe când eram eu copil şi era adresată tovarăşilor de joacă ce se dovedeau a nu fi „pe fază” în anumite situaţii. Fraza mi-a venit în gând de câteva ori în timpul concediului din Kos, căci este evident faptul că turiştii nu prea sunt pe fază atunci când fac cumpărături, sau cel puţin pe acest lucru se bazează comercianţii.
(more…)

Citeste tot

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de oferit, ci si pentru ca este un preparat aspectuos, plin de gust si aroma si, nu in ultimul rand, sanatos.
Titlul ar putea sa induca in eroare; bineinteles, nu este vorba despre degete adevarate, ci despre bucati din file de piept de pui, care au o forma lunguiata.

(more…)

Citeste tot

Foarte pe scurt despre oţetul de miere

Încă o dată mi s-a demonstrat că pe măsură ce te informezi mai mult într-un domeniu, cu atât mai mult îţi dai seama că ştii mai puţin. Este un paradox doar aparent, căci domeniul culinar (cel la care mă refer) este imens şi fiecare noţiune nou aflată deschide noi drumuri de urmat, ca o intersecţie ce apare brusc în faţa ta, ieşind din ceaţă.
În timp ce căutam informaţii despre uleiuri, am dat peste… oţetul de miere şi am păşit curajos pe acest nou drum. Nu este un drum foarte lung (căci oţetul de miere este foarte rar şi puţin popularizat în cărţi sau pe Internet), dar este foarte “pitoresc”. Îl semnalez doar ca pe o curiozitate şi, eventual, ca pe un ingredient care merită urmărit şi încercat în viitor.
(more…)

Citeste tot

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in gastronomia din acea zona. Nu este de mirare ca exista multe moduri in care asiaticii refolosesc orezul fiert ramas din ziua anterioara. Unele astfel de retete au aparut si pe acest blog, dintre ele cea mai cunoscuta fiind, probabil, nasi goreng.

Reteta de fata propune o abordare mai deosebita. Aceste bulete refolosesc si ele orezul fiert, dar in alt mod. Buletele rezultate sunt gustoase si crocante si se pot servi ca atare, sau alaturi de un dip aromat si condimentat.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre uleiul din nucă de cocos

Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piaţa noastră, deşi a început să fie comercializat pe ici pe colo. Are un aspect lăptos si este, pe temperaturile de acum, solid. Ca orice produs susceptibil a fi folosit în bucătăria asiatică, mi-a stârnit curiozitatea de cum l-am văzut. Din păcate, oferta disponibilă pe piaţa noastră nu este una de cea mai bună calitate.
Există trei tipuri de ulei din nucă de cocos, aşa că merită să aruncaţi o privire asupra etichetei înainte de a cumpăra produsul.
(more…)

Citeste tot

Joloff cu pui

Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre retetele pe care le-am gatit cu ei a fost o reteta africana. Cred ca este prima reteta din Africa “neagra” pe care o public aici, asa ca poate fi socotita, chiar si pentru blogul meu, ca fiind una exotica.

(more…)

Citeste tot

LIVE COOKING SHOW “Retetele lui Radu”

Va povesteam mai jos ca proiectele mele incep sa se urneasca (mai bine mai tarziu decat niciodata), asa ca va invit pe toti sa participati la LIVE COOKING SHOW “Retetele lui Radu”. Voi gati la restaurantul Cosmopolitan (Bdul Dacia nr.19, Bucuresti) si voi vorbi despre bucataria chinezeasca. Primul eveniment are loc joi 28.10.2010, orele 19. Rezervarile se pot face telefonic la 021.650.20.15! Sau va puteti inscrie aici, ori pe adresa mea de e-mail (radu.popoviciarondreteteleluiradu.ro).
Amanunte aici: .

Citeste tot