Condimente în bucate

Ieri mi-am justificat din nou investiţia în noua bucătărie (care s-a mai schimbat faţă de ceea ce ştiaţi voi, în curând vă voi arăta o nouă serie de fotografii) căci am fost solicitat de Emilia Nicolaescu, realizatorul emisiunii “Sarea-n bucate” să filmăm împreună.
(more…)

Citeste tot

Omleta cu somon afumat

Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie. Unul dintre secretele ei sta in umplutura; aceasta trebuie sa fie echilibrata, gustoasa si, de ce nu?, surprinzatoare. Va promit ca aceasta reteta a mea va va multumi pe deplin: gustul ei este fin, delicios si echilibrat. Mai mult, este hranitoare si are si calitati nutritive. O puteti prepara la micul dejun, la cina, sau chiar ca gustare, in cadrul mesei de pranz.

(more…)

Citeste tot

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le socotesc romanesti (ingredientele se gasesc pe piata, sunt intrate in alimentatia noastra de multi ani, iar eu sunt roman – suficiente motive, nu?), inevitabil imi ies si chestii gustoase. Iata un astfel de exemplu: ciuperci umplute si servite cu sos de rosii.

(more…)

Citeste tot

600 de articole

Oameni buni, vreau să vă anunţ că reţeta de mai jos, cea de „Somon cu coriandru”, reprezintă cel de-al 600-lea articol de pe acest blog. Aceste 600 de articole au fost publicate în cele 577 de zile de existenţă a blogului.
Îndrăznesc să sper că unele dintre articole au fost citite cu plăcere şi că aţi găsit în ele lucruri interesante şi utile; de asemenea, sper că am fost iertat pentru cele în care nu v-am atins aşteptările.
Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături şi sper să pot spune acelaşi lucru şi la al 6000-lea articol.

Citeste tot

Pe scurt despre bucătăria mogulă

Probabil că aţi întâlnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu noţiunea de bucătărie indiană. Ştiţi probabil că mogulii au pus bazele unei gastronomii extrem de interesantă, delicioasă şi opulentă, care a lăsat urme adânci în cultura umanităţii. Totuşi, cine sunt aceşti moguli şi cum anume au influenţat ei gastronomia indiană sunt întrebări ale căror răspunsuri ar putea fi interesante, mai ales pentru iubitorii de bucătărie asiatică.
(more…)

Citeste tot

Am o jucarie noua!

Va spuneam acum ceva timp ca trebuie sa-mi cumpar un nou blender. Am tot neglijat sa mi-l iau, dar iata ca acum 2 zile, intr-unul din desele mele drumuri la Cora, s-a produs minunea. Am o jucarie noua! Mai adaug si faptul ca sunt atat de incantat de ea incat astazi voi publica un mic articol despre Singer Multi 2 in 1 – asa se numeste noul meu robotel de bucatarie – si o reteta in care m-am folosit de el (pentru reteta vezi articolul de dedesubtul acestuia).
(more…)

Citeste tot

Panch phoron – cinci arome indiene

Vă propun astăzi să discutăm despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut în lumea gastronomică: panch phoron. Ca multe alte astfel de amestecuri, şi acesta provine din India, ţară a cărei bucătărie ne-a obişnuit deja cu arome, gusturi şi culori somptuoase. Este un amestec ce poate deveni extrem de preţios pentru vegetarieni, căci este astfel conceput încât să se potrivească mai ales cu legumele şi leguminoasele.
(more…)

Citeste tot