Gulab jamun aromat cu teflon

Mai nou mi se întâmplă chestii ciudate. Ieri, de pildă, găteam gulab jamun, un fel de gogoşele prăjite în ulei şi apoi aromate cu un sirop făcut din zahăr, apă de trandafiri, cardamom şi şofran. O adevărată minune, pufoase, gustoase şi pline de aromă; în curând voi posta şi reţeta.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre aripioarele de rechin

Aţi mâncat vreodată supă de aripioare de rechin? Ei bine, nici eu. Cu toate acestea, din momentul în care am auzit de acest preparat, mi s-a aprins imaginaţia. Mă incita nu doar faptul că un prădător poate fi mâncat de cel ce a fost destul de des prada sa, dar şi faptul că era legată de o parte anatomică la care nu mă gândisem că ar putea fi comestibilă: aripioara. Însăşi diminutivul acesta alăturat unui animal feroce, mă făcea să zâmbesc.
(more…)

Citeste tot

Pui cu piper negru

Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea putin mai spre stanga) indica faptul ca dvs. (nu neaparat dvs. personal, ci dvs. cititorii) gatiti mai ales in week-end. Cum nu imi este greu sa tin cont si de preferintele dvs., v-am oferit ieri o reteta simpla, dar deosebita, si ma repet astazi cu inca o reteta asiatica, deosebit de interesanta. Ambele pot fi gatite rapid in week-end.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu ghimbir

Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de aceea ma grabesc sa va ofer una, acum cat ne mai putem permite. Chinezii numesc aceasta reteta “zhang da xia”, este una dintre retetele lor foarte simple si foarte populare. Crevetii sunt gatiti in aburi, alaturi de ghimbir si alte condimente.

(more…)

Citeste tot

Am bucatarie noua!

Ce poti face cu un subsol compus din trei incaperi, una de 16 mp si alte doua de cate 6-7 mp? Cate nu poti face, asa-i? Ei bine, eu mi-am facut bucatarie, camara si depozit.
Tanjeam de mult sa am un mini-studio culinar, unde sa pot face fotografii, sa pot filma si, mai ales, sa pot gati. Vroiam sa scap de fire intinse prin bucatarie, de prelungitoare si triplu-stechere si de lumini improvizate, agatate de hota sau prinse de blatul mesei. Acum am o bucatarie bine dotaa, casnica, in care ma simt bine si care incepe sa capete un aere cald si primitor.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre castanele de apă

Sunt, din păcate, unul dintre ingredientele care se găsesc greu şi sporadic pe piaţa noastră. Din fericire, faţă de alte ingrediente care lipsesc cu totală desăvârşire, se găsesc totuşi din când în când, astfel că pasionaţii de bucătărie chinezească îşi pot îndeplini fanteziile culinare… sau măcar unele dintre ele.
(more…)

Citeste tot

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe optiuni gustative in aceeasi farfurie. Denumirea “negalbro” vine de la cele trei culori (negru, galben, rosu) capatate de carnea de pui prin marinare.

Reteta este simpla, rapida, plina de culoare si arata foarte decorativ. Mai presus de orice este insa aromata si delicioasa. Fiecare bucata de carne are gust si aroma diferita, oferind mesenilor o placuta surpriza gustativa.
(more…)

Citeste tot