Bun şi ieftin!

Ali Baba
Restaurant cu specific arăbesc
Sos. Mihai Bravu, Nr.213, Piata Muncii, Bucuresti

După experienţa nereuşită de la Harbin am stat potolit câteva săptămâni, ca să mi se şteargă din memorie amintirile neplăcute. Chestia aia cu gândacul pe perete m-a chinuit chiar câteva zile bune. Spiritul de aventură însă nu mi-a dat pace şi, aşa îmboldit, am reuşit, în sfârşit, să mă adun şi să fac o vizită la un alt restaurant despre care auzisem numai de bine. M-am dus plin de speranţe, încurajat cu gândul că nu pot da două chixuri la rând. Aşa am purces către Piaţa Muncii, într-o duminică semi-însorită (15 noiembrie 2009).
(more…)

Citeste tot

Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 3

Peperoni – restaurant-pizzerie
Str. Gh. Petraşcu nr. 9, Telefon: 0723.654443, 0723.646120, 021.3179499

Vă voi prezenta acum oferta unui restaurant mai mic (are doar 64 de locuri), dar foarte plăcut, curat şi destul de cochet, pe care îl cunosc de câţiva ani. Întâmplarea face ca „Peperoni” să funcţioneze pe aceeaşi stradă pe care am copilărit şi unde încă mai locuieşte mama mea. Am fost acolo de multe ori şi chiar mi-am organizat, în urmă cu ceva ani, câteva zile de naştere.
(more…)

Citeste tot

Secretul bucătăriei cambodgiene – partea 3

În mod tradiţional cambodgienii mănâncă la o masă trei sau patru feluri. Fiecare fel individual este fie dulce, fie sărat, acrişor, sau amărui. Ardeii iuţi sunt de obicei serviţi separat, ca atare, sau ca sosuri picante (preparate cu sos de peşte, sau de soia, zahăr, suc de limetă si ardei iute tocat), fiecare mesean iuţind mâncarea după gustul său.
Creveti intinsi la uscat intr-un sat de pescari, pe lacul Ton Le Sap
(more…)

Citeste tot

Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 2

KUMAR’S AGRA PALACE
Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47

Vă povesteam deja că primesc pe e-mail, de la mai multe restaurante, oferte de revelion. Iată o nouă venită, cea a restaurantului Agra Palace. Mărturisesc că acest restaurant cu specific (preponderent) indian este de ceva timp pe lista locuri ce trebuie călcate, dar este al naibii de departe de zona mea de acţiune. Oricum, bucătăria indiană este una dintre preferatele mele aşa că, până la urmă, voi ajunge şi la Agra Palace, unde sper ca bucătarul să fie meseriaş.
(more…)

Citeste tot

Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 1

GINGER
Sos. Grivitei nr. 194

Se apropie revelionul, iar eu încep să primesc pe e-mail diverse propuneri de meniuri festive, provenind de la diverse restaurante. De fapt, aceste propuneri au început să vină de vreo 2 săptămâni şi îmi pare rău că am aruncat mai multe dintre ele din căsuţa de mail, căci ideea de a le prezenta şi discuta pe blog mi-a venit abia acum 2-3 zile.
(more…)

Citeste tot

Secretul bucătăriei cambodgiene – partea 2

Piata din Phnom Penh, Cambodgia
Cu toate influenţele, bucătăria cambodgiană este diferită faţă de cea din ţările vecine, Thailanda şi Vietnam, cu care este adesea comparată. Am întâlnit thailandezi care afirmă că vecinii lor, cambodgienii, nu au o bucătărie proprie, ci una similară celei thailandeze (şi ea influenţată puternic de India şi China), doar mai puţin iute.
(more…)

Citeste tot