Varza de Bruxelles – o necunoscuta?

Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles (Brassica oleraceae) este inrudita cu varza salbatica si este cultivata pentru dimensiunile mici (in general intre 2,5 – 4 cm diametru), ceea ce o face sa semene cu niste verze in miniatura. Numele ii este dat de locul de provenienta, si nu datorita faptului ca ar fi populara in Bruxelles.
(more…)

Citeste tot

Bucătăria coreeană – partea 4

Băuturile
La masă, coreenii beau cel mai des apă, sau „boricha”, un fel de ceai preparat din orz prăjit. Ceaiul verde este, de asemenea, o băutură populară, consumul lui fiind introdus odată cu dezvoltarea budismului, în secolul VII, ca parte indispensabilă a ritualurilor. În timpul dinastiei Koryo, ceaiul a devenit popular în rândul nobilimii, al claselor superioare şi al curţii regale.
(more…)

Citeste tot

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video.

Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai curand cu pestele, decat cu carnea rosie sau cea de pasare. Totusi, aceasta reteta cantoneza, atat in varianta cu carne de porc cat si in cea cu carne de pui, este extrem de populara in restaurantele chinezesti din Occident.

(more…)

Citeste tot

Bucătăria coreeană – partea 3

O varietate de gusturi şi arome
O masă coreeană tipică este mai curând o selecţie de mici porţii din mâncăruri diferite, decât un singur fel principal pentru fiecare persoană. Carnea, sau peştele, fripte pe grătar sunt acompaniate de orez, supă şi salată şi de o selecţie de legume murate. Aceste legume murate, sau „kimchi”, sunt alimentul naţional al Coreei şi, totodată, cel mai faimos aliment pentru export.
(more…)

Citeste tot