Pangasius cu ceapa verde

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de gatit.
Pestele ar trebui sa fie, la modul ideal, extrem de proaspat, ca sa ofere savoarea sa maxima. Sosul este aromat si gustos, dar bine echilibrat, ca sa nu acopere gustul pestelui.
pangasius cu ceapa verde1 - Pangasius cu ceapa verde 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: japoneza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
6-700 g file de pangasius, fara piele
8 cepe verzi, tocate separat partea alba de cea verde
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt
3 linguri de sos de soia light
1 lingura de zahar brun
3 linguri de sake (sau vin alb, demi-sec)
ulei, pentru prajit
amidon
orez fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se spala bine fileurile, se scurg si se sterg pe prosoape de hartie. Se taie bucatele de dimensiunea unei imbucaturi, dreptunghiuri de 3×4 cm. Se tavalesc bucatile prin amidon, apoi se scutura excesul.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca, se adauga bucatile de peste si se prajesc, in transe daca este nevoie, pana ce se rumenesc si se fac crocante.

In alta tigaie, se incinge putin ulei si se prajesc usturoiul, ghimbirul si partea alba de la ceapa verde. Se adauga apoi sos de soia, zahar si sake. Se da mixtura in clocot.

Se adauga bucatile de peste si se amesteca bine, ca sa se imbibe de sos. Se serveste pestele presarat cu partea verde, tocata, de la ceapa.

Sfaturi:
Puteti utiliza practic orice fel de file de peste, de la somon la pastrav, cu conditia sa aiba macar 1-2 cm grosime si sa fie cat mai proaspat. Prospetimea trebuie sa fie criteriul cel mai important.

Citeste si articolul →   Somon glasat

Evitati variantele de sake (sau de vin, daca nu gasiti sake) prea dulci, sau daca le folositi, reduceti la jumatate cantitatea de zahar din reteta.

9 comentarii pe “Pangasius cu ceapa verde

  1. Elena Toma spune:

    Nu scap eu ocazia sa incerc pangasius cu ghimbir… si restul aromelor. Inca o reteta din gasca celor la care nu fac nici un fel de modificari la dieta. Avand in vedere ca pot elimina cele doua felii de paine in ziua de Proteine, putinul amidon dat pe bucatile de peste nu prea conteaza. Multumesc si felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.