Pangasius cu legume si susan

Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total sau partial, semintele, functie de gradul de iuteala dorit. In loc de pangasius, se pot folosi fileuri provenind de la orice peste cu carne alba.
Pangasius cu legume si susan - Pangasius cu legume si susan 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 35 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
2 fileuri de pangasius, circa 400 g in total
1 ceapa medie, tocata marunt
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt
2 catei de usturoi, pisati
1 limeta, sucul de la
2 linguri otet de orez
75 ml ulei de alune
2 lingurite ulei de susan
1 lingura sos de soia
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
200 g porumb tanar, din cutie, bine scurs
1 ardei iute portocaliu (sau galben), taiat rondele subtiri
sare, dupa gust
piper alb macinat, dupa gust
frunze proaspete de coriandru tocate
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
seminte de susan prajite, pentru ornat
feliute de limeta, pentru servit
fasiute subtiri de coaja de limeta, pentru ornat

 

Instructiuni:
Se spala bine fileurile de peste, se scurg si se sterg prin tamponare, cu prosoape de hartie. Intr-un castron, se amesteca ceapa tocata cu ghimbir, usturoi, suc de limeta, otet, ulei de susan, 3/4 din uleiul de alune, sos de soia, sare si piper alb.
Se adauga pestele si se amesteca bine, cu mainile. Se pune castronul deoparte. Se lasa pestele sa stea, la marinat, 30 de minute.

Intre timp, se incinge grill-ul cuptorului. Se asterne folie metalica pe o tava de copt. Se unge folia cu uleiul ramas si se asaza pestii peste ea. Se pune tava in cuptor, pe raftul aflat imediat sub grill, si se gatesc pestii 3-4 minute, pe fiecare parte. Se ung ocazional cu lichidul lasat in tava.

Citeste si articolul →   Pui prajit cu condimente

Se pune restul de marinada intr-o craticioara, se da in clocot, se adauga fasiutele de ardei gras si feliutele de ardei iute, se gatesc 2-3 minute, apoi se ia craticioara de pe foc.

Intr-o tigaita, se prajesc 30 de secunde semintele de susan, la foc mic, fara ulei sau alta grasime.

Se adauga in craticioara frunzele de coriandru tocate si se amesteca bine. Se imparte mixtura de ardei din craticioara intre doua farfurii individuale. Alaturi se asaza cate un file de peste si jumatate din porumbul tanar. Se presara pestele cu seminte de susan si frunze de coriandru, se orneaza cu coaja si feliute de limeta si se serveste.

10 comentarii pe “Pangasius cu legume si susan

  1. miki spune:

    Radu , am facut si eu aceasa reteta si a fost excelenta. În mod special pestele i-a placut fiului meu. Daca am folosi porumb neconservat ? Am vazut în Carrfour , porumb tînar crud , la vreo 7-8lei pachetelul. Cum ar trebui pregatit pentru aceasta reteta?

    • Radu Popovici spune:

      @miki: Ar trebui gatit intr-un fel sau altul: fiert, prajit… poate chiar pus sub grill odata cu pestele. Nu am folosit niciodata porumb tanar decat conservat. Ar trebui sa faci cateva incercari, cred ca, fiind fraged, se gateste repede.

  2. CristiG spune:

    Foarte gustoasa reteta. Echilibrata ca gust si aroma. Singurul lucru pe care il voi schimba data viitoare este pestele. Nu stiu de ce dar nu imi place deloc Pangasius.
    Oricum, astep cu interes noi retete.

    Multumim Radu

    • Radu Popovici spune:

      @CristiG: Ma bucur ca ti-a placut reteta. In ce priveste pestele, mie pangasius mi se pare OK, atat ca pret cat si ca gust, dar poti folosi aproape orice altceva.

  3. victor spune:

    salut radu!
    sa stii ca in timp ce vb cu yayuk am primit mailul tau,si ca urmare…iata-ma!
    asa cum am promis iti voi trimite retete din zona unde s-a nascut ea
    ,adica yogyakarta(klaten)
    sper dintot sufletul sa prinda la public
    eu o sa incerc sa adun ce am pe aici…hehehe…am mai gatit dupa ureche,si impreuna cu ea sa le punem la punct.
    bafta!

    • Radu Popovici spune:

      @victor: Bine ai venit, o sa ingrosi randurile ploiestenilor de pe blog! Sunt deja cateva retete indoneziene postate; sunt doar cateva fiindca blogul este destul de tanar iar interesele mele, desi concentrate pe bucatarie asiatica, sunt foarte diverse.

  4. mihai2206 spune:

    Cum postezi tu ceva pe aici, eu trebuie sa dau fuga la cumparaturi 🙂 Spune-mi, te rog, de unde iei tu conservele de porumb tanar. Multam.

    • Radu Popovici spune:

      @mihai 2206: Asa-i ca astia de la magazine ar trebui sa-mi dea un procent din afacere? La cati clienti le aduc… 🙂
      In ce priveste conservele de porumb tanar, astea chiar se gasesc peste tot: Cora, Carrefour, MegaImage, chiar si la supermarketurile mai mititele.

  5. MazdaRX8 spune:

    In Carrefour se gasesc acum (chiar si sub sigla Carrefour) o gama larga de uleiuri, printre care si cel de alune, nuci etc. Din pacate, a disparut de multa vreme uleiul de soia !!!

    • Radu Popovici spune:

      @MazdaRX8: Asa e, nu am mai vazut de vreo luna si jumatate. Este teribil de enervanta aprovizionarea asta in salturi si chiar nu inteleg ce se intampla: daca produsul a disparut din raft, inseamna ca are cautare, deci merita sa fie adus din nou, cu ritmicitate. Uneori am senzatia ca ori managerii sunt tampiti sau dezinteresati, ori imi scapa mie lucruri esentiale privind comertul cu alimente. Din fericire, in reteta de fata, se poate inlocui acest ulei cu ulei de floarea-soarelui, sau alt ulei nearomat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.