Aceasta reteta are si varianta video.
Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid si sunt destul de simpatice ca sa fie servite oricand, de la micul dejun pana la cine, sau chiar si la mese mai festive, ca gustari sau antreuri.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
200 g iaurt gros
10-12 frunze proaspete de menta, sau busuioc, tocate grosier
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat grosier
2 catei de usturoi, tocati
2 lingurite de suc de lamaie
200 g faina
2 lingurite de seminte de chimen
1 lingurita de seminte de fenicul
1/2 lingurita de boia iute
1 lingurita de sare
1/2 ceapa rosie mica, tocata foarte fin
2 oua
150 ml bere blonda
450 g piept de pui, dezosat, fara piele
ulei de orez, pentru prajit
feliute de lamaie, pentru servit
salata verde, pentru servit
Instructiuni:
Se pun intr-un blender menta, patrunjel, usturoi, 2-3 linguri de iaurt si suc de lamaie. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga restul de iaurt, sare si piper si se mai proceseaza scurt. Se pune sosul deoparte, ca aromele sa infuzeze.
Se pune in blender carnea si se proceseaza pana ce se obtine o pasta.
Se prajesc uscat, fara ulei, timp de 30-40 de secunde, semintele de chimen si fenicul si se piseaza.
Se combina faina cu macinatura de chimen si fenicul, boia, sare si piper. Se amesteca intr-un castron separat ceapa cu oua si bere si se bat impreuna. Se toarna mixtura de bere in cea de faina si apoi se combina cu carnea tocata, pana se obtine o mixtura omogena.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca (strat de 2-3 cm), la foc mediu-mare. Cand uleiul este fierbinte, se adauga cate o lingura de mixtura de carne si se aplatizeaza usor. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie mototolite si se servesc apoi fierbinti, alaturi de sosul de iaurt si o salata verde.
super gustu o bunatate nota 10 un gust inedit mersi de reteta astept reteta de pui cu sos iaurt si leurda si am facut puiul de cafea nota10 super gustu inedit bafta in continuare
@Ely: Super mersi pentru aprecieri. 🙂
Felicitari pentru emisiune, iti tin pumnii!
@doru: Multumesc pentru incurajare.
Si mie imi place blenderul iar 70 de lei mi se pare un pret foarte convenabil, mai ales daca zici ca l-ai folosit de cateva zeci de ori fara probleme. Interesanta reteta, deosebita.
@Laura: Da, blenderul merita banii, adica raportul pret/calitate este bun. 🙂
Uite ca reteta asta o gasesc chiar inedita, o voi testa. Suna foarte interesanta combinatia.
@Sylvia: Bafta la teste si revino cu impresii. 🙂
:)) Chiar parjolute am facut si io aseara, ne-am vorbit inainte 🙂
@Gabriel: Nu ne-am vorbit, dar marile idei plutesc in aer.
Bune pentru cei care mananca dimineata, cum ar fi indicat.
Iti urmaresc zilnic emisiunile, deja esti relaxat, glumet, imi place. Desi poate ar trebui sa-ti mai dea vreo cateva minute, sunt convinsa ca le-ai folosi din plin.
@Corina: Ei sustin ca retetele mai lungi sunt mai putin apreciate de un public somnoros, care abia face ochi. Poate au dreptate, naiba stie. Presupun ca cei pasionati de gatit ar aprecia o emisiune mai lunga, dar publicul matinalului este altul.
Excelenta reteta si sigur am sa o incerc, as dori sa imi spui de unde se poate cumpara blenderul acela? Mi se pare extrem de robust, foarte util si practic in bucatarie, cat priveste mojarul l-am gasit, acum seminte sa avem sa le batem in el
O zi buna sa ai …
@Emil: Blenderul in chestiune costa 70 de lei. Nu este vreo minune a tehnicii, dar la banii astia nici nu poti sa ai asa ceva. Eu il am de cateva luni bune si l-am folosit de zeci de ori. Sigur ca exista blendere mai bune, dar costa triplu. Din cate stiu se gaseste in Cora, Domo, Flanco. O zi buna si tie.