Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra… sau, cel putin, o mare parte dintre ele. Cremele de branza “Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele.
Am incercat de-a lungul timpului diverse retete cu ele, in special paste, dipuri si sosuri, si rezultatele au fost interesante.
Va propun astazi o salata-pasta simpla, rapida si gustoasa, usor de preparat atunci cand sunteti in criza de timp.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 0 minute
Ingrediente:
1 cutie cu crema de branza Delaco “Ceva Fin” pufos
1 cutie (circa 250 g) ton in suc propriu
4 cepe verzi, tocate marunt
1 lingura de mustar iute
sare
piper alb
1/2 legatura de patrunjel, tocat marunt
1/4 ardei iute rosu, tocat marunt
1/4 ardei iute verde, tocat marunt
firisoare subtiri de ardei iute, pentru ornat
frunze proaspete de patrunjel, pentru servit
sampanie, sau vin spumant, pentru servit
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron crema de branza cu ton, sare, piper alb, ceapa verde, mustar si patrunjel tocat.
Se serveste salata ornata cu firisoare de ardei iute si frunze de patrunjel, alaturi de crackers sau paine, insotita de un pahar de sampanie sau vin spumant.
Mai incerc, cu toate ca am fost respins de 2 ori pana acum…
Chives este denumit la noi in popor iarba ciorii… clar ca cepsoara nu defineste chives!
@Olavlahola: Puteti incerca de cate ori doriti, dar ceapa ciorii este si ramane alta planta decat cea numita in limba engleza “chives”. Consultati un atlas botanic sau, macar, DEX-ul, si veti vedea acest lucru.
Am facut reteta si a iesit demential. Nici nu m-as fi gindit sa folosesc combinatia asta. Mai cumpar din cind in cind crema asta de brinza dar de obicei o mincam simplu, cu paine.
Am vazut ca ai mai postat o reteta cu Ceva Fin si neaparat o voi incerca si pe aceea.
@simina: Incearc-o si pe aceea, fiindca este foarte gustoasa si, in plus, arata interesant. 🙂