Aceasta reteta are si varianta video.
Pastele merg foarte bine cu gustul si aroma delicata a sosului pesto. Reteta de fata foloseste doua variante de sos pesto, cu busuioc si cu rosii uscate la soare. Ambele variante sunt adaptate la ceea ce se gaseste mai usor pe piata noastra si la puterea de cumparare a majoritatii populatiei, caci am folosit nuca in locul semintelor de pin si rosiile proaspete in locul celor uscate la soare, ambele ingrediente inlocuite fiind mai scumpe si mai greu disponibile.
Am folosit paste de orez (nu contin gluten si, de aceea, sunt recomandate celor cu intoleranta la aceasta substanta), dar reteta se poate prepara si cu paste obisnuite, din grau. De obicei, dupa ce sunt fierte (spre deosebire de pastele din grau), se spala sub jet de apa rece, caci au un pregnant gust de amidon. Dar mie imi plac asa, fara clateala.
Ignorati, va rog, prostiile scrise in burtiera din josul imaginii. Nu-mi apartin.
Bucatarie: italiana
Dificultate: mica
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 12 minute
Timp de gatit: 12 minute
Ingrediente:
320 g fusilli de orez
sare
Pesto cu busuioc
2 catei de usturoi
30 g mieji de nuca
30 g branza Parmesan, proaspat rasa
20 g fire proaspete de busuioc
5 linguri de ulei de masline extra virgin
Pesto rosu
2 catei de usturoi
30 g mieji de nuca
30 g branza Parmesan, proaspat rasa
20 g fire proaspete de busuioc
5 linguri de ulei de masline extra virgin
2 rosii, curatate de seminte si coaja si tocata bucatele
Instructiuni:
Se pun miejii de nuca pe o tava si se dau la cuptor la 200 °C. Se coc 4-5 minute, apoi se curata de coaja.
Se pun in blender miejii de nuca, busuioc, usturoi si se proceseaza. Se adauga Parmesan si putin ulei si se continua. Se adauga ulei pana se obtine consistenta dorita. Se scoate jumatate din sos, apoi se adauga rosia si se proceseaza inca o data.
Intre timp se fierb cu clocot pastele, in multa apa cu sare (cam 2 lingurite de sare la litru de apa; nu se adauga ulei.). Se scurg bine.
Se amesteca jumatate din paste cu un sos, cealalta jumatate cu celalalt. Se servesc fierbinti.
Se servesc pastele cu cele doua sosuri, odata decorate cu carlionti de Parmesan, a doua oara cu frunze de busuioc.
Imi place aceasta varianta de pesto cu miez de nuca, un ingredient local mai ieftin decat semintele de pin. Ador rosiile uscate la soare, au o aroma deosebita, nu cred ca le-as inlocui cu rosii proaspete.
Pana acum nu am facut pesto in casa, dar trebuie sa incerc. Am amanat din cauza ca la robotul de bucatarie vasul este mare si nu poate procesa cantitati foarte mici; ma bate gandul ca cumpar un mixer Singer.
@Claudia: Pentru 70 de lei, mixerul 2 in 1 de la Singer este chiar bun. Eu zic ca merita luat. Am si eu unul de aproape un an si l-am folosit, nu gluma, inclusiv la aceste filmari, si s-a comportat absolut decent.
Raman la parerea mea…Despre audienta …cunoastem,e normal.
Modestia unui om simplu mi se pare normala si naturala dar pentru o persoana publica,sa zic asa ,deja este o virtute…
@Teo: Inca doua corectii, daca nu te superi:
1. Nu sunt persoana publica… poate sferto-publica. 🙂
2. Nu sunt modest. Incerc doar sa fiu obiectiv. Acele burtiere sunt puse de oameni care nu au habar de gatit si care spera, prin diverse titluri pompoase sa atraga audienta.
De ce sa le ignoram,Radu!E o chestie apreciativa la adresa ta !Eu asa o vad…
@Teo: Fiindca nu sunt corecte, in principiu.