Este o salată foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi şi texturi. Se serveste ca antreu, caci gustul sau usor picant stimuleaza apetitul.
Reteta functioneaza la fel de bine si cu paste de orez.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
320 g penne, sau alte paste de mici dimensiuni (fusilli, farfalle)
1 lingurita de pasta de ardei iute
8 felii subtiti de bacon, circa 100 g in total
putin ulei de floarea-soarelui (optional)
1 lingura de mustar
2 lingurite de suc de lamaie
4-5 linguri de ulei de masline
2 lingurite de zahar tos
sare
piper alb, proaspat macinat
1 legatura de marar proaspat, tocata marunt

Instructiuni:
Se da in clocot o oală mare cu apa şi se adaugă pastele si sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg şi se rastoarna într-un castron mare.

Intre timp se incinge o tigaie mare, la foc mediu, si se prajesc in propria grasime feliile de bacon pana ce sunt rumenite si crocante. Daca este nevoie, se poate adauga si putin ulei. Se scurg feliile de grasime pe prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca. Se rup apoi bucatele.

Se prepara dressing-ul amestecand bine mustarul cu suc de lamaie, sare, piper alb si zahar. Se adauga uleiul treptat, amestecand pana ce este inglobat total, iar mixtura a format o emulsie de culoare aurie. Se adauga pasta de ardei iuti si se amesteca.

Se adauga dressingul si baconul in castronul cu paste. Se adauga mararul tocat si se amesteca bine. Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.