Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi si texturi. Se serveste ca antreu, caci gustul sau usor picant stimuleaza apetitul.
Reteta functioneaza la fel de bine si cu paste de orez.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
320 g penne, sau alte paste de mici dimensiuni (fusilli, farfalle)
1 lingurita de pasta de ardei iute
8 felii subtiti de bacon, circa 100 g in total
putin ulei de floarea-soarelui (optional)
1 lingura de mustar
2 lingurite de suc de lamaie
4-5 linguri de ulei de masline
2 lingurite de zahar tos
sare
piper alb, proaspat macinat
1 legatura de marar proaspat, tocata marunt
Instructiuni:
Se da in clocot o oala mare cu apa si se adauga pastele si sare. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se rastoarna într-un castron mare.
Intre timp se incinge o tigaie mare, la foc mediu, si se prajesc in propria grasime feliile de bacon pana ce sunt rumenite si crocante. Daca este nevoie, se poate adauga si putin ulei. Se scurg feliile de grasime pe prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca. Se rup apoi bucatele.
Se prepara dressing-ul amestecand bine mustarul cu suc de lamaie, sare, piper alb si zahar. Se adauga uleiul treptat, amestecand pana ce este inglobat total, iar mixtura a format o emulsie de culoare aurie. Se adauga pasta de ardei iuti si se amesteca.
Se adauga dressingul si baconul in castronul cu paste. Se adauga mararul tocat si se amesteca bine. Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.
Cautand cate ceva despre SPARANGHEL (am in mica mea gradina din Arad) , am descoperit acest sait care mise pare f. interesant si practic totodata. Voi incerca cateva din retete.
@ecea: Bun venit si bafta la gatit!
Reteta asta trebuie sa fie grozava. Este excelenta, caci se prepara repede si arata elegant. Imi place ideea de vinegreta asociata cu paste si bacon. Super!
@memphis: Multumesc. Eu as zice s-o si incerci, sa vezi daca nu te inseli. 🙂
Am observat asta, si, dupa ce m-ai corupt si pe mine, ti-am pregatit pentru primavara, daca te vad, niste pungi cu diverse-levantica ,rozmarin, cimbru, etc- crescute-n gradina si uscate-n pod.
Retetele tale sunt grozave, incluzand si amestecurile de ierburi, si vad ca numarul de pasionati creste zilnic.Felicitari.
@Corina: Grozav, abia astept! Multumesc. 🙂
Dupa ce am mancat am plecat la lucru. Lucrez de noapte saptamana asta 🙁
Radu, am facut aseara reteta ta si a iesit demential. Sosul dulce-acrisor-picant a facut toti banii! Ai mei s-au batut pe ea.
@emi: Ma bucur ca ti-a placut reteta mea. Dar am o curiozitate: Ce faceai la 5 dimineata pe Internet? Tu nu ai somn?