Aceasta reteta are si varianta video
Iata inca o reteta din prima transa de filmari facuta in studioul improvizat in bucataria mea.
Reteta este extrem de simpla, cu putina manopera. In plus, pasta rosie de curry, laptele de cocos si coriandrul ii ofera o aroma si un gust absolut deosebite. Este una dintre retetele la care merita sa lasati garda jos si sa nu va ganditi cate grasimi contine laptele de cocos. Mancati-o pur si simplu si veti simti ca viata este frumoasa.
Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute plus marinare
Timp de gatit: 30 minute
Ingrediente:
2 pastravi, eviscerati si curatati
1 lingura de pasta de curry rosu
1 lingura de frunze de coriandru, tocate marunt
150 ml lapte de cocos
2 linguri de sos dulce de ardei iute
2 linguri de sos de soia dulce
1/2 lingurita de sos de peste
1 lingurita de otet de orez
1 mango, decojit, curatat de sambure si feliat
Instructiuni:
Se amesteca pasta de curry cu coriandru si se ung pestii in interior si exterior cu aceasta mixtura. Se acopera si se lasa la marinat 1-2 ore.
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se asaza pestii intr-un vas termorezistant. Se combina laptele de cocos cu sos de ardei iute, sos de peste si otet. Se toarna aceasta mnixtura peste pastravi.
Se aranjeaza langa pesti feliile de mango. Se acopera vasul cu folie si se coace 15 minute.
Se indeparteaza folia si se coace alte 10-15 minute. Se servesc pestii stropiti cu sosul din vas, alaturi de feliutele de mango.
Sfaturi:
Daca nu gasiti coriandru, insistati. Cazul de fata este unul in care coriandrul nu se poate substitui cu patrunjel. Acest lucru se face doar in caz de mare nevoie, cand doriri pu si simplu sa gatiti preparatul si nu aveti nicio sansa sa gasiti coriandru, caci gustul si aroma, desi in continuare delicioase, vor fi diferite de cele ale retetei originala.
daca nu gasiti in supermarketuri sos de soia dulce (dark, sau kecap manis), golositi sos d esoia light amestecat cu 1/2 lingurita de miere sau de zahar brun.
Sos de peste, sos dulce de ardei iute (sweet chili sauce), otet de orez si pasta de curry rosu se gasesc in Mega Image.
Mi s-a fãcut poftã! cu video e si mai tentant 🙂
Oricum aveam de gand sa le incerc pe-amandoua.
Pana una alta, aseara am facut-o pe cea cu fulgi de migdale si mi-a placut foarte mult.
Imi plac ideile pe care le gasesc aici. 🙂
@Mushrooms Trip: Aleg sau compun retetele exclusiv dupa gustul meu. Nu gatesd nimic din ceea ce nu mannc cu maxima placere. Ma bucur ca iti plac.
interesanta reteta,am s-o incerc cu siguranta.da’laptele tau de cocos pare a fi smantana.al meu e fluid ca un lapte normal.
@pansy: Eu cumpar laptele de cocos din MegaImage. Se vinde la cutii de carton de 250 ml si este rxcelent: gros si bun la gust.
Nici eu nu pot viziona reteta . Ma gîndeam ca în prima parte a prezentarii poate vedem si ambalajul ingredientelor cumparate din magazin. Ar fi mai usor de identificat si de ales. Poate sînt mai multe feluri si asa am folosi si noi exact ce folosesti tu. Asta bineînteles la retetele video si daca nu ia prea mult timp .
La mine zice fisier video indisponibil,sper sa il repare Radu sa vad si eu reteta
@Emil & miki: Da, vad si eu ca nu se poate viziona. Il voi sui pe youtube.
Tocmai astazi ma pregateam sa incerc o alta reteta de-a ta, cea cu pastrav cu lapte de cocos si migdale, cand am vazut-o pe asta! Acum nu stiu pe care o voi face, ca amandoua suna bine.
Cred ca totusi voi merge cu prima varianta pentru azi.
@mushrooms trip: Cel mai bine este sa le incerci pe amandoua. Sunt destul de diferite la gust.
invers adica cei de la magazin au oarece probleme de perceptie si gandire . prea destepti nu exista , nici in brasov , nici in alte parti . hahaha
prima oara cand voi face peste voi folosi aceasta reteta . e exact pe stilul si gustul meu . multumesc . pana atunci se mai indeseste coriandrul (“recolta” ‘doua) si poate gasesc otet de orez .
acum vreo luna s-a deschis la brasov primul mega image red market . din pacate e departe de ce am vazut in bucuresti , inafara de sos de soia nu are nimic “asiatic” , probabil brasovenii sunt considerati prea prosti ca sa fi auzit de asa ceva . sau sa fie invers ?
@cristi-j: Adica cum invers? Prea destepti ca sa foloseasca altceva decat sos de soia? 🙂 Revenind la reteta, ma bucur ca-ti place.
Hallo,
Citit, vizionat, cu repetitie…. rezultatul: mi-e FOAME!!!!
Intrebarea ” ce gatesc la sfarsit de saptamana” s-a rezolvat.
In ce priveste laptele de cocos exista si cocos crema solidificata, se vinde in pachete de 200g . Firma: Renuka Sri Lanka. Poate are K-Life. Eu il folosesc cu placere deoarece il pot doza mai bine. Este 100% cocos fara zahar, arome artificiale si conservanti. Si este mai ieftin decat conserva. Am platit 1,29 €.
Pofta buna…arata bestial!
Katze
@Katze: Spor la gatit! Nu am vazut laptele si crema solidificate, marturisesc ca ma impac cel mai bine cu laptele de cocos de la Mega Image, cel la cutii de carton de 250 ml (costa putin sub 2 euro); este foarte gros si, din cate imi pot da eu seama – caci lapte de cocos proaspat am mancat o singura data – este si foarte bun la gust.