Emisiunea de pe Kanal D, „Cafeaua de dimineaţă”, ia o pauză pe 31 iulie. Este posibil ca pauza să fie una definitivă, căci postul TV nu este mulţumit de peformanţa emisiunii. În ce priveşte rubrica mea culinară, şi ea va lua o pauză, binevenită pe canicula asta, când nu-ţi vine nici să mănânci, darămite să găteşti în dogoarea aragazului.

După cele 70 de episoade, pot spune că pentru mine a fost o experienţă interesantă, căci am fost pus în faţa unei provocări. A trebuit să gătesc într-un anume fel, un anumit tip de reţete, pentru un anumit public.
Când ţi se spune să găteşti pentru un public cu studii medii, cu venituri mici şi medii, locuind mai mult în oraşe mici şi comune, iar tu (aducă eu, în cazul acesta) ai gătit mai mereu reţete exotice, cu ingrediente exotice şi nu chiar ieftine, chiar simţi că ai în faţă o provocare.
Pe de altă parte, nu avea niciun rost să prezint reţete care fuseseră deja „bătute” pe toate posturile TV; chiar mi-am spus că dacă nu aduc ceva nou la fiecare reţetă (o asezonare deosebită, un ingredient mai puţin utilizat sau utilizat diferit decât în mod tradiţional, o tehnică mai neobişnuită de gătit etc.) nu are rost să fac emisiunea.

Ca atare a trebuit să inventez reţete simple, rapide (cu vreo 2-3 excepţii), gătite cu ingrediente care se găsesc uşor pe piaţă, cu ingrediente care nu sunt scumpe, să improvizez uneori metode mai originale de a găti, fără să fie nevoie de cine ştie ce ustensile speciale. A trebuit să fac faţă ritmului de filmare şi, mai ales, modului în care se monta emisiunea: foarte rapid, cu cât mai puţină manoperă, pentru a ne încadra în costuri.

În plus, a trebuit să mă conformez şi condiţiilor stipulate în contractele cu sponsorii emisiunii cu care, trebuie să menţionez, am colaborat excelent. Fac o paranteză pentru a mulţumi companiilor Riso Scotti Danubio şi Singer Appliances pentru modul în care au înţeles colaborarea cu mine şi pentru faptul că au făcut posibilă existenţa rubricii mele culinare.
Prelungesc paranteza aducând mulţumiri conducerii de la Kanal D, în special domnului Fatih Salis, care a fost îndeajuns de deschis ca să-mi acorde încredere şi să accepte difuzarea rubricii mele culinare.
Dacă tot am ajuns la mulţumiri, nu-mi pot uita prietenii şi colaboratorii de la gustos.ro şi bucataras.ro, care au popularizat online rubrica mea culinară. Vă mulţumesc tuturor, prieteni, şi sper să colaborăm şi pe viitor.

Încheind paranteza, vreau să adaug că am avut, din păcate, handicapul unei ore de difuzare variabile. Rubrica mea s-a difuzat la orice oră, funcţie de restul rubricilor din „Cafeaua de dimineaţă”, între 8:00 şi 9:15. Pentru mine a fost un lucru neplăcut, căci, deşi producătorul emisiunii susţinea că cei care doresc să vadă rubrica „Reţetele lui Radu” rămân lângă televizor până ce se difuzează aceasta, flerul mea îmi spunea că cei ce-mi doresc rubrica aşteaptă, cel mult, 5-10 minute, după care se duc în treaba lor. Din păcate, am avut dreptate în această privinţă; vă mărturisesc sincer că nici eu nu aveam răbdare să stau 30-40 de minute în faţa televizorului ca să-mi aştept rubrica. Sunt un om ocupat, ca mai toţi telespectatorii.

În fine, cu toate acestea, după unele reacţii se pare că am reuşit să realizez ceea ce mi-am propus: reţete interesante şi utile publicului de la Kanal D.
Conducerea de la Kanal D mi-a confirmat faptul că are ecouri bune şi foarte bune despre rubrica mea şi, la ultima întâlnire, au afirmat că mai întotdeauna sfârşitul rubricii culinare avea un rating dublu faţă de restul emisiunii. Au mai afirmat că dacă emisiunea „Cafeaua de dimineaţă” ar fi avut pe total acel rating, ar fi fost considerată un succes.

Nu pot să spun că sunt foarte mulţumit de prestaţia mea, căci puteam mai mult. Sunt, în mod clar, nemulţumit de posibilităţile de montaj oferite… aici se putea muuuuuuult mai bine. Consider însă că, per total, mi-am făcut treaba şi, iată că am realizat primul meu proiect din postura de casă de producţie TV. Sper să-mi ţineţi pumnii ca următorul să fie mai aproape de ceea ce-mi doresc.