Iata din nou o reteta italieneasca extrem de simpla, originara, se pare, din regiunea Romei. Cu adevarat delicioasa, reteta alatura pastele sosului Alfredo, acesta combinand unt, smantana si branza, aromatizate de obicei cu nucsoara.

De obicei se folosesc paste lungi, ca fettuccine, dar sosul adera bine si la cele scurte, cum sunt penne-le si va garantez ca nu veti fi dezamagiti.

Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 0 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
350 g penne
2 linguri de unt
200 ml smantana de gatit, 32% grasime
un praf de nucsoara, proaspat rasa
50 g branza Parmesan, proaspat ras
sare
piper alb, macinat
cateva frunze de patrunjel, pentru servit (optional)

Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa sarata, timp de 8-10 minute, la foc iute, pana ce sunt facute al dente.

Se pun intr-o cratita mare untul si 150 ml smantana si se da mixtura in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incetisor 1 minut, pana se ingroasa.

Se adauga in cratita pastele bine scurse. Se amesteca la foc foarte mic, pana ce sunt bine „imbracate” cu sos.

Se asezoneaza cu sare, nucsoara si piper, apoi se adauga restul de smantana si cele 50 g Parmesan ras. Se amesteca pastele din nou si se servesc cu Parmesan ras si frunze de patrunjel, daca doriti sa folositi.

Sfaturi:
Ca orice reteta extrem de simpla, se bazeaza mult pe prospetimea si calitatea ingredientelor.
Asezonarea se face cu piper alb, pentru pastrarea nealterata a culorii.