Aceasta reteta, tipic mediteraneana, este deosebita si delicioasa. Are toate calitatile pentru a fi servita si la o masa de duminica, in familie, sau la una la care aveti invitati.
Peste la cuptor cu capere si ierburi

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
2 fileuri de peste cu carne alba, circa 200 g fiecare
1 lingurita de frunzulite de cimbru proaspat
4 fire de cimbru proaspat
4 cubulete mici de unt
sare
piper negru, proaspat macinat
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
2 linguri de capere murate
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de suc de lamaie
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
1 lingura de vin alb sau roze
feliute de lamaie, pentru servit
frunze proaspete de patrunjel, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se spala caperele sub jet de apa rece si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie.
Se amesteca intr-un castronel caperele cu ustueoi, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, vin, patrunjel si cimbru.

Se unge un platou cu putin ulei de masline. Se asaza fileurile de peste in platou, se sareaza si se pipereaza. Se toarna sosul peste fileuri. Pe fiecare fileu se pun cate 2 cubulete de untsi 2 fire de cimbru proaspat. Se coc fileurile 10-12 minute, sau functie de grosimea lor.

Se servesc ornate cu feliute de lamaie si frunze de patrunjel, alaturi de ardei copti umpluti cu tapenade.