Piept de pui cu lămâie şi mărar

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.
Lămâia şi mărarul sunt asociate frecvent cu peştele, dar această combinaţie răcoritoare şi proaspătă este la fel de delicioasă cu pui. Folosiţi suc proaspăt de lămâie – nu sucul care se vinde în sticluţe.
Piept de pui cu amaie si marar

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline
2 cubulete de unt
2 jumatati de piept de pui dezosate, fără piele, circa 400 g în total
2 linguri de făină
2 cepe verzi, feliate subţire
80 ml fond de pui
30 ml suc de lămâie
2 linguri de mărar proaspăt, firisoarele rupte de tulpini
sare
piper negru, proaspat macinat
1 cana cu orez „Riso Scotti” Bob cu Bob Mare
1/2 lamaie
1/2 legatura de marar proaspat

Instructiuni:
Se spala orezul in cateva ape, pana ce lichidul curge curat. Se scurge.
Se inteapa jumatatea de lamaie de cateva ori cu dintii unei furculite. Se pune orezul intr-o oala. Se adauga jumatatea de lamaie si firele de marar, eventual intr-un pachetel de tifon, ca sa poate fi inlaturate mai usor. Se adauga 2 cani de apa si se sareaza. Se da in clocot, apoi se face flacara mica, se acopera oala si se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se arunca jumatatea de lamaie si pachetelul cu marar, iar orezul se afaneaza cu o furculita. Se pune deoparte.
Intre timp se incinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mic-mediu. Se tavaleste puiul prin făină, scuturând excesul. Se prajeste 12 minute, sau până ce rumeneste uniform şi este făcut. Se transfera pe o farfurie.
Se adauga în tigaie ceapa verde şi se gateste 1 minut, la foc mediu. Se adauga fond, suc de lămâie, mărar tocat, sare şi piper si se da în clocot. Se ia tigaia de pe foc şi se incorporeaza untul, amestecând circular cu o spatulă.
Se readuce puiul în tigaie şi se intoarce ca să se acopere uniform cu sos.
Se serveste puiul alaturi de orez, stropit cu sos si ornat cu feliute de lamaie si fire de marar.


12 comentarii pe “Piept de pui cu lămâie şi mărar

  1. greti serban spune:

    o reteta buna si pe care o pot consuma si eu fara sa imi faca rau,spun asta deoarece sufar de insuficienta renala cronica si de vreo 5 ani fac dializa.
    Piept de pui cu lămâie şi mărar pentru oameni sanatosi si oameni ca mine.

  2. Dorel spune:

    Buna

    Combinatia de orez cu marar si lamiie e intradevar f buna

    Nu am dat puiul prin faina pt ca nu imi place nici o carne data prin faina inaite de prajire iar in orez am pus si unt pt ca mi se pare mai cremos.Sper ca nu am distrus reteta.

    Mii de multumiri pt articolele scrise.Am invatat multe lucruri interesante

    • Radu Popovici spune:

      @Dorel: Imi pare bine ca va sunt de folos. Daca reteta v-a placut asa cum ati modificat-o, atunci nu ati distrus-o. In mod normal, daca gatiti ceva, trebuie ca, in primul si primul rand, sa va placa dvs. ce iese. 🙂

  3. toni spune:

    Ha,ha, aproape ca scriem in acelasi timp. Imi place puiul cu lamaie, imi place si mararul asa ca sunt sigur ca impreuna vor da o combinatie traznet. Imi place si ideea de a da aroma orezului asa cum ai facut-o tu. A, mi-a placut si cum ai asigurat o grosime uniforma a pieptului de pui; nu stiam acest truc, desi acum imi pare extrem de intuitiv. Ar fi trebuit sa ma gandesc si eu la el. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.