Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Lămâia şi mărarul sunt asociate frecvent cu peştele, dar această combinaţie răcoritoare şi proaspătă este la fel de delicioasă cu pui. Folosiţi suc proaspăt de lămâie – nu sucul care se vinde în sticluţe.
Piept de pui cu amaie si marar

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline
2 cubulete de unt
2 jumatati de piept de pui dezosate, fără piele, circa 400 g în total
2 linguri de făină
2 cepe verzi, feliate subţire
80 ml fond de pui
30 ml suc de lămâie
2 linguri de mărar proaspăt, firisoarele rupte de tulpini
sare
piper negru, proaspat macinat
1 cana cu orez „Riso Scotti” Bob cu Bob Mare
1/2 lamaie
1/2 legatura de marar proaspat

Instructiuni:
Se spala orezul in cateva ape, pana ce lichidul curge curat. Se scurge.
Se inteapa jumatatea de lamaie de cateva ori cu dintii unei furculite. Se pune orezul intr-o oala. Se adauga jumatatea de lamaie si firele de marar, eventual intr-un pachetel de tifon, ca sa poate fi inlaturate mai usor. Se adauga 2 cani de apa si se sareaza. Se da in clocot, apoi se face flacara mica, se acopera oala si se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se arunca jumatatea de lamaie si pachetelul cu marar, iar orezul se afaneaza cu o furculita. Se pune deoparte.

Intre timp se incinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mic-mediu. Se tavaleste puiul prin făină, scuturând excesul. Se prajeste 12 minute, sau până ce rumeneste uniform şi este făcut. Se transfera pe o farfurie.

Se adauga în tigaie ceapa verde şi se gateste 1 minut, la foc mediu. Se adauga fond, suc de lămâie, mărar tocat, sare şi piper si se da în clocot. Se ia tigaia de pe foc şi se incorporeaza untul, amestecând circular cu o spatulă.

Se readuce puiul în tigaie şi se intoarce ca să se acopere uniform cu sos.
Se serveste puiul alaturi de orez, stropit cu sos si ornat cu feliute de lamaie si fire de marar.