Piept de pui cu sos de citrice si miere

Gustul acrisor al citricelor se potriveste bine cu carnea de pasare, caci aceasta are un gust delicat si discret. Sosul aromat, de citrice, este cheia acestei retete deosebite, usor de preparat si foarte gustoasa.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, circa 125 g fiecare
30 g unt
4 cepe medii, feliate subtire
4 catei de usturoi, tocati marunt
250 g orez cu bob lung
2 linguri de miere
coaja rasa si sucul de la 1 portocala
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se pune carnea intre foi de film alimentar si se bate ca sa se aplatizeze si sa aiba o grosime cat mai uniforma. Se pune deoparte.

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoi si se gatesc la foc mediu-mic, amestecand 2-3 minute, pana se inmoaie (atentie, nu trebuie sa se rumeneasca). Se scot din tigaie, cu o spumiera, si se pun deoparte.

Se pun in tigaie pieptii, pe un singur strat, si se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte. Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza calda. Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se amesteca mierea cu sucurile si cojile de portocala si de lamaie. Se toarna mixtura de miere in tigaie, se adauga mixtura de ceapa si usturoi si se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot si se fierbe incet circa 2 minute, amestecand constant. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se aranjeaza orezul pe 4 farfurii si se asaza cate un piept deasupra. Se toarna peste carne sosul din tigaie si se serveste.


10 comentarii pe “Piept de pui cu sos de citrice si miere

  1. Dorel spune:

    Buna
    Aseara am facut aceasta reteta .Cei trei comeseni au fost incintati de combinatia de citrice cu pui .Am trecut-o la lista de retete ce trebuie refacuta.

    Multe multumiri pt reteta

    Dorel

  2. RamonaA spune:

    Sunt incã, dar sper sã ne intoarcem de tot intr-o zi 🙂
    Am uitat sã zic cã portughezii gãtesc mult cu ceapã cãlitã si usturoi, nu rumenitã. in plus, la urmã se pune putin otet. Se serveste de obicei cu piept de pasãre prãjit sau peste pestisori mici prãjiti. In legãturã cu mierea, cãnd am gãtit prima oarã am pus f. putin… imi era teamã de un „dezastru”, acum pun si eu 1-2 linguri ;am vãzut aici persoane care ung costita grill cu miere pur si simplu! La inceput sotul imi zicea (incã mai zice) ca fac experimente pe el 🙂 dar s-a obisnuit!

  3. toni spune:

    N-am mai fost pe blog de cateva zile si observ ca ai gatit cate ceva zilele astea, numai chestii interesante, ca de obicei. Cred insa ca reteta de fata este una de si mai mare calitate. Am mancat ceva asemanetor, carne cu sos de lamaie si multa ceapa, la restaurant; a fost exceptional si chiar ma intrebam unde pot gasi o reteta similara. A picat la fix! 🙂

  4. RamonaA spune:

    Delicios! Am incercat combinatia de citrice si miere cu carne de porc….cu sigurantã am sã incerc si cu pui, mie personal imi place.

    • Radu Popovici spune:

      @RamonaA: Cred ca merge mai bine cu pui, caci carnea de pasare este mai fina decat cea de porc si cu gust mai putin pregnant. Esti tot in Portugalia?

  5. Elena Toma spune:

    Interesanta aceasta combinatie de sucuri citrice cu ceapa, langa pui! Sigur o trec la optiunile mele. Stiu ca te dezamaqgesc, dar orezul va lipsi de langa puiul aromat, dar voi face o salata care sa intregeasca gustul. Inca sunt in cautarea salatei care ar pune in valoare acest preparat.

    • Radu Popovici spune:

      @Elena: O salata de orez? 🙂 Presupun ca dieta nu-ti permite alaturarea cu carbohidrati, cum ar fi paste sau cuscus. Poate o garnitura din cruditati ca morcov si mazare, ceva cu gust mai „bont” si fara aroma puternica, eventual doar putin picant, caci sosul este deja dulce-acrisor si foarte aromat. Poate o salata de rucola, care este putin amaruie, frunze de spanac, valeriana. Poti folosi sosul pe post de dressing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.