Gustul acrisor al citricelor se potriveste bine cu carnea de pasare, caci aceasta are un gust delicat si discret. Sosul aromat, de citrice, este cheia acestei retete deosebite, usor de preparat si foarte gustoasa.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, circa 125 g fiecare
30 g unt
4 cepe medii, feliate subtire
4 catei de usturoi, tocati marunt
250 g orez cu bob lung
2 linguri de miere
coaja rasa si sucul de la 1 portocala
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se pune carnea intre foi de film alimentar si se bate ca sa se aplatizeze si sa aiba o grosime cat mai uniforma. Se pune deoparte.

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoi si se gatesc la foc mediu-mic, amestecand 2-3 minute, pana se inmoaie (atentie, nu trebuie sa se rumeneasca). Se scot din tigaie, cu o spumiera, si se pun deoparte.

Se pun in tigaie pieptii, pe un singur strat, si se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte. Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza calda. Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se amesteca mierea cu sucurile si cojile de portocala si de lamaie. Se toarna mixtura de miere in tigaie, se adauga mixtura de ceapa si usturoi si se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot si se fierbe incet circa 2 minute, amestecand constant. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se aranjeaza orezul pe 4 farfurii si se asaza cate un piept deasupra. Se toarna peste carne sosul din tigaie si se serveste.