Pilaf cu 7 arome romanesti

Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” si laptele de cocos dau un gust cu totul special acestui preparat traditional.

  • Bucatarie: Retetele lui Radu
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 4 portii
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:

  • 4 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat
  • 1 linguriţă de pastă de muştar
  • 1/2 linguriţă de miere
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 2 linguri de mieji de seminţe de floarea-soarelui, prăjiti şi sărati
  • 1 lingura de marar proaspat, tocat
  • 1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 cana cu orez cu bob lung
  • 200 ml lapte de cocos gros
  • patrunjel proaspat, tocat

Instructiuni:
Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea, usturoiul, ardeiul iute si mararul. Se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se adauga mustar si miere si se continua pana se obtine o pasta.

Se combina carnea cu jumatate din pasta de condimente. Se lasa la marinat 15-20 de minute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate si se asaza pe o farfurie calda.

Se adauga in tigaie ceapa, se sareaza si se caleste la foc mic pana ce se face translucida. Se adauga restul de pasta de condimente si orezul, se amesteca bine si se ridica temperatura. Se soteaza 1 minut, pana ce orezul incepe sa se faca translucid.

Se adauga laptele de cocos si carnea, se completeaza cu apa, daca este nevoie, se amesteca, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se mijoteaza 10-12 minute, sau pana cand lichidul este absorbit. Se lasa la odihna 5-6 minute, apoi se adauga patrunjel si se amesteca. Se serveste fierbinte.