Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Trufele sunt o delicatesa ce transforma acest preparat simplu, ridicandu-l la un alt nivel. Savoarea trufelor este bine completata de dulceata smantanii si de aroma de caramel a brandy-ului. Este o reteta foarte simpla si care va rasplateste munca oferindu-va ceva cu adevarat deosebit.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
4-500 g muschiulet de porc
sare
piper
2 lingurite de sos Worcestershire
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
2-3 cartofi medii, curatati de coaja
1 lingurita de boia dulce
4 linguri de brandy
200 ml smantana pentru gatit, 32% grasime
2 lingurite de unt aromatizat cu trufe
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat

Instructiuni:
Se feliaza muschiuletul de porc la 2 cm grosime. Se bat feliile ca sa se aplatizeze la o grosime uniforma de circa 7-8 mm.

Se combina intr-un castronel sosul Worcestershire cu sare, piper si 1 lingura de ulei. Se ung feliile de carne cu aceasta mixtura si se lasa la marinat, asezate pe un grilaj metalic, timp de minim 30 minute.

Intre timp se fierb cartofii pana ce sunt fragezi, se scurg si se lasa sa se raceasca putin. Se taie apoi felii de 7-8 mm grosime. Se stropesc cu putin ulei, se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia dulce. Se amesteca bine. Se incinge o tigaie si se prajesc la foc iute circa 1-2 minute pe fiecare parte, sau pana se rumenesc frumos.

Se incinge o tigaie separata. Se prajesc feliile de muschiulet 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu-iute, pana ce se rumenesc. Se scot la odihna, pe un grilaj metalic asezat deasupra unei farfurii care are rolul de a capta sucurile scurse. Se acopera lejer carnea cu folie de aluminiu.

Se adauga brandy in tigaia in care a fost prajita carnea. Se racaie resturile caramelizate lasate de carne in tigaie, ca sa se incorporeze in sos. Se adauga apoi smantana, se amesteca si se mijoteaza 1-2 minute, pana ce se ingroasa.

Se adauga untul aromatizat cu trufe, sucurile lasate de carne in farfurie si patrunjelul; se amesteca. Se readuc in tigaie feliile de carne si se intorc ca sa se acopere bine cu sos. Se servesc feliile de carne pe rondele de cartofi, stropite cu sos si ornate cu frunze proaspete de patrunjel.

Vin pentru servit: Duo by Enira

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.