Iata o reteta care va bucura papilele iubitorilor de coriandru. Ea foloseste atat frunzele cat si semintele acestei minunate (pentru mine) plante. Stiu ca exista o categorie de gurmanzi care nu apreciaza aroma frunzelor coriandrului. Pe aceasta o rog sa nu refuze reteta, ci sa incerce sa inlocuiasca frunzele de coriandru cu cele de patrunjel. Aroma si gustul preparatului se schimba, ceea ce sper sa o satisfaca.

 
Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 35 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
2 cotlete de porc dezosate
2 foi de dafin, rupte bucatele
1 lingura de boabe de coriandru
1 lingura de seminte de chimion
2 catei de usturoi, dati prin razatoare
1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
2 linguri de ulei, pentru prajit
4 boabe de piper negru
1 lingurita de curcuma, macinata
1/2 lingurita de scortisoara, macinata
120 ml iaurt
1 legatura de coriandru, tocata marunt
sare, dupa gust
piper negru, macinat grosier
cateva frunze de coriandru, pentru ornat
 
Instructiuni:
Se incinge o tigaita la foc mediu si se prajesc 30 de secunde, fara ulei, boabele de coriandru si de piper, cu semintele de chimen si foile de dafin. Se ia tigaita de pe foc si se lasa sa se raceasca 1-2 minute.

Se piseaza intr-o piua condimentele prajite, impreuna usturoiul si ardeiul iute. Se adauga curcuma si scortisoara si se amesteca din nou. Se pune aceasta mixtura intr-un castronel si se amesteca bine cu 1 lingura de ulei, pana se obtine o pasta omogena si fina. 

Se spala carnea bine, se scurge si se sterge cu prosoape de hartie. Se curata de grasime si se taie fasiute subtiri. Se sareaza si se pipereaza, apoi se amesteca intr-un castron mare cu pasta de condimente. Se acopera vasul si se lasa carnea la marinat 30 de minute. 

Intre timp se prepara un sos amestecand intr-un castron iaurtul cu coriandrul tocat. Se gusta, se potriveste de sare si se amesteca din nou. Se acopera castronul si se pune in frigider, pana cand va fi servita masa.

Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste carnea 5-10 minute, amestecand ocazional, pana ce toate fasiutele sunt facute si rumenite uniform. Se serveste carnea fierbinte cu sosul rece de iaurt, ornata cu frunze de coriandru si presarata cu piper negru proaspat macinat.

Sfaturi:
Mirodeniile sunt prajite uscat, pentru un plus de aroma si de gust.