Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos si gustos. Sunt un mare amator de branzeturi fine, asa ca l-am cumparat imediat. Costa doar vreo 7 lei, ceea ce nu mi-a facut vreo gaura in buget; aveam deja o idee cum sa-l folosesc si, in final, s-a dovedit un produs foarte folositor.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
4 felii de friptura de porc (muschi, cotlet dezosat etc.)
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
50 g branza Roquefort, faramitata (optional)
1 cutie de sos de branza Roquefort
fire de cepsoara (chives), tocate
frunze de patrunjel, tocat
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se spala bine carnea si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea pana ce este facuta si rumenita pe ambele fete.
Intre timp, se desface cutia cu sos si se incalzeste cateva minute in bain-marie.
Se asaza fripturile pe un platou si se toarna sosul de branza peste ele. Se presara cu bucatele de branza Roquefort, cepsoara si patrunjel. Se mai pipereaza o data si se serveste alaturi de paine proaspata, cu coaja crocanta, sau cu cartofi pai, prajiti.
Concluzii: Sosul mi s-a parut foarte bun si eficient din punct de vedere financiar. Este eficiant si ca timp investit, caci poti prepara o mancare gustoasa si mai deosebita in doar cateva minute.