Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii regionale chinezesti, sunt destul de iuti si de picante, asa ca includeti in reteta si semintele de la ardeii iuti, macar atat cat le puteti suporta.


Bucatarie: chineza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
500 g muschi file de porc, taiat fasiute subtiri
4 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
1 ardei gras verde, curatat si taiat fasiute subtiri
2-3 cm bucata de ghimbir, tocata marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
2 ardei iuti verzi, tocati grosier
250 g muguri de bambus, feliati
2 lingurite de amidon, desfacute cu 1 lingura de apa rece
3 linguri de apa
2 linguri de sos de ardei iute
3 linguri de vin de orez (sau vin alb, aromat)
2 linguri de sos de soia light
2 lingurite de zahar brun (sau zahar alb)

Instructiuni:
Se prepara un sos amestecand mixtura de amidon cu sos de ardei iute, sos de soia, zahar, vin de orez si apa.

Se incinge un wok, apoi se adauga jumatate din ulei. Cand acesta fumega, se adauga carnea si se soteaza rapid, in transe, timp de 3-4 minute, amestecand frecvent; se transfera apoi pe o farfurie si se pastreaza calda.

Se incinge in wok restul de ulei si se adauga ardeiul gras, ghimbir, usturoi si ardeii iuti. Se prajesc 1-2 minute, la foc mediu, apoi se adauga sosul preparat mai sus si se da in clocot, amestecand continuu pana ce se ingroasa si se face lucios.

Se readuce carnea in wok, impreuna cu sucurile lasate in farfurie si cu mugurii de bambus. Se soteaza rapid 2 minute, la foc iute, pana ce carnea este frageda iar mugurii de bambus sunt fierbinti. Se serveste imediat.