Prima escala: Zanzibar

Am placerea sa va prezint debutul unei serii de evenimente gastronomice, implicand cultura culinara si demonstratii de gatit, referitoare la mirodenii. În fiecare eveniment voi prezenta, practic si teoretic, bucataria unei zone care, în trecut, a jucat un rol determinant în comertul cu mirodenii.
Zanzibar1 - Prima escala: Zanzibar 1 - Retetele lui Radu

Am discutat adesea în ultimii 4 ani despre mirodenii si despre impactul avut de ele asupra dezvoltarii, nu doar a artei culinare din întreaga lume, ci a întregii umanitati. Mirodeniile au fost unul dintre “motoarele” dezvoltarii comertului si a marilor descoperiri geografice, ca si unul dintre motivele faptului ca harta lumii noastre arata astazi asa cum o stim.
Primul eveniment din aceasta serie dedicata mirodeniilor, sau prima escala a Drumului Mirodeniilor pe care îl vom strabate împreuna, este cultura culinara a arhipelagului Zanzibar. Am intentia ca acest tip de eveniment sa fie cat mai interactiv si dinamic; am pregatit deja fotografii si filmulete, o mica “vitrina” cu mirodenii dintre cele mai exotice, cateva sorturi pentru cei care vor dori sa gateasca alaturi de mine si mape cu retetele de care ne vom ocupa. Şi cand zic “ocupa”, înseamna “prezentat, gatit si mancat”.
Va rog sa cititi cu atentie bannerul de mai sus (aveti acolo trecut meniul si tot ceea ce este inclus, sau nu, în pretul evenimentului) si, daca aveti întrebari, nu ezitati sa mi le adresati chiar aici, pe blog.
Retineti: Bucuresti, str. Londra nr. 5, sambata 26 ianuarie 2013, orele 17:00, pret 150 lei/persoana.
Rezervari la adresele de mail indicate pe banner, sau chiar aici, printr-un simplu comentariu.


Citeste si articolul →   Conchiglione cu creveti si doua sosuri

4 comentarii pe “Prima escala: Zanzibar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.