Pe o stradă liniștită din București, denumită după un ziarist care s-a bucurat de o oarecare notorietate la sfârșitul secolului al XIX-lea, Dimitrie Racoviță, la numărul 37, într-o casă veche – un loc intim, retras și prietenos – astăzi, 25 mai 2015, la orele 17:00, își începe existența Bistro GUXT.
Bistro GUXT

Pentru mine este o zi specială. Este una în care prinde viață un prouect care îmi este drag și în care m-am angrenat alături de o echipă de profesioniști, în care am mare încredere. Cum vreau să vă stârnesc curiozitatea, rândurile ce urmează vor descrie pe scurt lista de preparate culinare și cea de băuturi.

Meniul este unul ce poate purta eticheta MEDITERASIA; adică unul cu influența mediteraneene și asiatice, un fel de fusion gătit cu ingrediente de foare bună calitate, cu multă pasiune și competență. Acest meniu nu s-a născut din nimic, ci este urmarea a nenumărate experimente în care am testat, alături de Costel Clipescu (bucătarul șef de la Bistro GUXT) rețete și ingrediente din întreaga lume.
Bistro GUXT
Lista de băuturi este una pe care aș denumi-o… elegantă. Aș zice chiar că este și una bogată. Ea conține 18 tipuri de bere din Germania, Belgia și Cehia, unele dintre cele mai bune pe care le poate oferi universul berii: printre care 6 beri provenind din cea mai veche berărie din lume și 5 beri trapiste.
Bistro GUXT
Este prezentă și o selecție de 23 de vinuri, dintre care 21 românești (Corcova, Catleya, M1, Liliac etc.) ca și 4 vinuri spumante, două italienești și două românești.
De asemenea, 6 whisky-uri scoțiene single malt de foarte bună calitate, 5 romuri caraibiene și sud-americane excelente, dintre care două mai vechi de 20 de ani, 4 brandy-uri și coniacuri, 2 tipuri de vodcă rusească, mai multe digestive și cocteiluri, ca și foarte multe sucuri răcoritoare.

În fine, nu vreau să mai lungesc povestea; vorbele contează mai puțin, trebuie să vedeți cu proprii ochi și să degustați cu propriile papile. Experiența personală este cea care vă va determina să reveniți, sau nu.

Bistro GUXT va fi deschis doar seara, începând cu orele 17:00, duminica fiind zi de pauză. Rezervările se fac la telefon 0721.470.290. și la adresa de e-mail: contact@guxt.ro.

Sumar articol
Prima zi de Bistro GUXT
Titlu articol
Prima zi de Bistro GUXT
Descriere
Pe o stradă liniștită din București, denumită după un ziarist care s-a bucurat de o oarecare notorietate la sfârșitul secolului al XIX-lea, Dimitrie Racoviță, la numărul 37, într-o casă veche - un loc intim, retras și prietenos - astăzi, 25 mai 2015, la orele 17:00, își începe existența Bistro GUXT.
Autor