Pe o strada liniștita din București, denumita dupa un ziarist care s-a bucurat de o oarecare notorietate la sfarșitul secolului al XIX-lea, Dimitrie Racovita, la numarul 37, într-o casa veche – un loc intim, retras și prietenos – astazi, 25 mai 2015, la orele 17:00, își începe existenta Bistro GUXT.
Pentru mine este o zi speciala. Este una în care prinde viata un prouect care îmi este drag și în care m-am angrenat alaturi de o echipa de profesioniști, în care am mare încredere. Cum vreau sa va starnesc curiozitatea, randurile ce urmeaza vor descrie pe scurt lista de preparate culinare și cea de bauturi.
Meniul este unul ce poate purta eticheta MEDITERASIA; adica unul cu influenta mediteraneene și asiatice, un fel de fusion gatit cu ingrediente de foare buna calitate, cu multa pasiune și competenta. Acest meniu nu s-a nascut din nimic, ci este urmarea a nenumarate experimente în care am testat, alaturi de Costel Clipescu (bucatarul șef de la Bistro GUXT) retete și ingrediente din întreaga lume.
Lista de bauturi este una pe care aș denumi-o… eleganta. Aș zice chiar ca este și una bogata. Ea contine 18 tipuri de bere din Germania, Belgia și Cehia, unele dintre cele mai bune pe care le poate oferi universul berii: printre care 6 beri provenind din cea mai veche berarie din lume și 5 beri trapiste.
Este prezenta și o selectie de 23 de vinuri, dintre care 21 romanești (Corcova, Catleya, M1, Liliac etc.) ca și 4 vinuri spumante, doua italienești și doua romanești.
De asemenea, 6 whisky-uri scotiene single malt de foarte buna calitate, 5 romuri caraibiene și sud-americane excelente, dintre care doua mai vechi de 20 de ani, 4 brandy-uri și coniacuri, 2 tipuri de vodca ruseasca, mai multe digestive și cocteiluri, ca și foarte multe sucuri racoritoare.
În fine, nu vreau sa mai lungesc povestea; vorbele conteaza mai putin, trebuie sa vedeti cu proprii ochi și sa degustati cu propriile papile. Experienta personala este cea care va va determina sa reveniti, sau nu.
Bistro GUXT va fi deschis doar seara, începand cu orele 17:00, duminica fiind zi de pauza. Rezervarile se fac la telefon 0721.470.290. și la adresa de e-mail: contact@guxt.ro.
Mult succes in acest proiect ambitios! Voi vizita GUXT cu proxima ocazie 🙂
@Oana: Te astept. 🙂
Multa bafta si de la mine, Radu! Imi pare rau ca ti-am refuzat azi apelul, dar era dezastru la mine acolo. Promit ca vin cat pot de repede. Abia astept.
@mihai2206: Multumesc pentru urare. Te asteptam pe la noi. Ti-am pus deja deoparte niste pulpe de iepure. 🙂
Bafta si sa fie intr-un ceas bun! Cu siguranta vom deveni clientii tai!
@Adriana: Va astept pe toti cu mare placere.
Multa bafta Radule si nervi de otel !Mai avem un loc de intalnire, noi bloggeritele vesele 😀 !
@pansy: Asta cu nervii este buna de tot; ai mare dreptate. Lupta statului cu proprii cetateni este dura. 🙂
Radu, EU nu iti mai urez succes, caci in cazul tau vine de la sine, fiind un pasionat !
@OWA: Ehei, daca pasiunea ar fi de ajuns…
mult succes
@ely: Multumesc pentru urare. Sa fie! 🙂
FELICITARI!!! Ma bucur foarte mult pentru reusita ta, multa bafta,
@gabi: Multumesc. Sper sa poti veni candva sa vezi locul.
Sunt la 2 strazi de voi, si as veni acum, dar ar trebui sa vin de mana cu fetita de 1 an si 5 luni… daca aveti incredere in calitatile ei “decorative” eu vin :)))
@Gabi: Ii gasim noi un loc. Adu-o! 🙂
Iti tin pumnii si-ti doresc sa iasa bine ! Multa Bafta !
Imi place cum a iesit zidul, poate reusesti sa mai faci rost si de altele.
Apropo de rezervari, sper sa ai deja o lista lunga … hahaha
Eu am deja in minte cum o sa fie diseara pe la 11, dupa o zi plina (si de munca si de satisfactii), cand oboseala (care a meritat din plin) se impleteste cu multumirea unei impliniri, cu sperante si cu cateva pahare de ceva bun … “Hey, Life is good today”
@cristi-j: Mai am de lucru la zid… mai astept niste materiale de agatat pe el.
Multumesc pentru urare. 🙂