Pui Chandoori

Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la „Ginger” cu ocazia evenimentului de pe data de 20 octombrie. Este o reteta foarte simpla, cu „manopera” putina.
Puiul Chandoori este, intr-un fel, o versiune chinezeasca a celebrului pui Tandoori, preparat de indieni. Carnea se poate prepara pe gratar, in cuptor de pamant, sau sub grill-ul cuptorului de la aragaz. Poate fi insotita de rondele de cartofi facute la cuptor, bucati de castravete, un sos picant si, bineinteles, orez cu bob lung fiert.

2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati pe lungime in 2-3 bucati
2/3 lingurita de piper negru, macinat
2 lingurite de ghimbir dat prin razatoare
2 catei de usturoi, dati prin razatoare
2 lingurite de zahar brun
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de ulei brun de susan
1 lingurita de amestec „5 arome chinezesti”
1 lingurita de suc de lamaie
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
orez cu bob lung fiert, pentru servit

Sos picant
2 lingurite de amidon
2 linguri de fond de legume
1 lingura de otet de orez
2 linguri de sos de soia
2 lingurite de ghimbir dat prin razatoare
2 catei de usturoi, dati prin razatoare
2 lingurite de zahar brun
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingurita de pasta de ardei iute

Se amesteca piperul negru cu suc de lamaie, sos de soia, ulei brun de susan, coaja rasa de lamaie, usturoi, zahar, ghimbir si amestec 5 arome.
Se pun bucatile de pui intr-un castron si se ung cu marinada. Se acopera si se lasa la marinat cel putin 1 ora, in frigider.
Se frige carnea sub grill, pe gratar sau se prajeste in tigaie pana ce este facuta si rumenita.

Citeste si articolul →   Sos tuk trey

Pentru sos, se amesteca intr-o craticioara, la foc mic, amidonul cu fond, pana ce se dizolva. Se adauga restul ingredientelor si se da mixtura in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 2 minute, pana ce sosul se ingroasa.
Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se servesc bucatile de pui stropite cu sos, alaturi de orez fiert.

8 comentarii pe “Pui Chandoori

  1. Ely spune:

    lmultumesc frumos sper ca nu team derajant cu intrebarile imi sint de folos cantitatile iti multumesc inca odata din suflet o sa incerc si alte retete de la tine succes in continuare o zi buna sa ai

  2. Ely spune:

    interensanta reteta vreau sa o incerc dar am o intrebare daca nu te superi o sa avem un eveniment in familie si as dori sa stiu pt 100 persoane ce cantitate de carne si orez pt sarmale ca le fac sa ajunga pt toata lumea friptura si degetele de pui le fac dupa retetele tale multumesc pt retete 2/3cana cit este 200 gr sau mai putin

    • Radu Popovici spune:

      @Ely: 100 de persoane? Valeu!
      La sarmale depinde de reteta folosita, adica de cum vrei sa faci umplutura, cat de mult orez fata de carne etc. Eu as zice vreo 17 kg de carne, 1,5 kg orez si vreo 25 kg de varza. Poti insa sa mai reduci la carne cu 1-2 kg si sa mai pui 500-800 g orez, daca vrei sa le dai mai mult orez in sarmale.

      2/3 cana inseamna 166 ml.

      Pentru carnea de pui socoteste vreo 300 g carne cruda pentru o portie.

    • Radu Popovici spune:

      @Molie pe Creier: Ma bucur ca iti place cum arata reteta. In ce priveste propunerea pentru link exchange, interesele mele sunt strict culinare si am facut acest schimb de link in blogroll cu multe site-uri din domeniul gastronomic; restul link-urilor (cele ne-culinare) sunt facute doar cu prieteni apropiati si colegi de serviciu. Nu te supara, dar pe moment vreau sa ma limitez doar la culinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.