Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la „Ginger” cu ocazia evenimentului de pe data de 20 octombrie. Este o reteta foarte simpla, cu „manopera” putina.
Puiul Chandoori este, intr-un fel, o versiune chinezeasca a celebrului pui Tandoori, preparat de indieni. Carnea se poate prepara pe gratar, in cuptor de pamant, sau sub grill-ul cuptorului de la aragaz. Poate fi insotita de rondele de cartofi facute la cuptor, bucati de castravete, un sos picant si, bineinteles, orez cu bob lung fiert.

2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati pe lungime in 2-3 bucati
2/3 lingurita de piper negru, macinat
2 lingurite de ghimbir dat prin razatoare
2 catei de usturoi, dati prin razatoare
2 lingurite de zahar brun
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de ulei brun de susan
1 lingurita de amestec „5 arome chinezesti”
1 lingurita de suc de lamaie
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
orez cu bob lung fiert, pentru servit

Sos picant
2 lingurite de amidon
2 linguri de fond de legume
1 lingura de otet de orez
2 linguri de sos de soia
2 lingurite de ghimbir dat prin razatoare
2 catei de usturoi, dati prin razatoare
2 lingurite de zahar brun
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingurita de pasta de ardei iute

Se amesteca piperul negru cu suc de lamaie, sos de soia, ulei brun de susan, coaja rasa de lamaie, usturoi, zahar, ghimbir si amestec 5 arome.
Se pun bucatile de pui intr-un castron si se ung cu marinada. Se acopera si se lasa la marinat cel putin 1 ora, in frigider.
Se frige carnea sub grill, pe gratar sau se prajeste in tigaie pana ce este facuta si rumenita.

Pentru sos, se amesteca intr-o craticioara, la foc mic, amidonul cu fond, pana ce se dizolva. Se adauga restul ingredientelor si se da mixtura in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 2 minute, pana ce sosul se ingroasa.
Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se servesc bucatile de pui stropite cu sos, alaturi de orez fiert.