Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Aceasta reteta care foloseste cateva ingrediente exotice, ofera un interesant contrast de texturi. Este delicioasa intr-un mod surprinzator, are o aroma proaspata si racoritoare, care echilibreaza iuteala sosului, si arata indeajuns de bine ca sa poata fi servita la o masa cu familia sau prietenii.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
1 piept de pui dezosat, fara piele
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de boia dulce
2 oua, batute
4 linguri de faina
3 linguri de miez de nuca de cocos deshidratat
3 linguri de pesmet
ulei de floarea-soarelui, cat este nevoie
6 rondele de ananas, din cutie, bine scurse
3 linguri de suc de ananas
2 lingurite de „dulce-de-iute” rosu
1 lingura de frunze proaspete de menta, tocate marunt
frunze proaspete de menta, pentru ornat
3 cartofi, curatati si taiati bucati
4 linguri de unt

Instructiuni:
Se fierb cartofii in apa sarata, se scurg, apoi se sfarama bine, Se adauga unt, sare, piper si putin din apa in care au fiert, pana ce se atinge consistenta dorita. Se pastreaza piureul cald.

Se amesteca intr-un castronel „dulce-de-iute” cu menta tocata, dare si suc de ananas. Se pune deoparte sosul picant si se acopera, ca sa se amestece aromele.

Se spala pieptul de pui. Se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie in jumatate, pe orizontala, ca sa se obtina doua felii de 6-7 mm grosime. Se sareaza si se pipereaza; se presara apoi cu boia dulce.

Se amesteca miezul de nuca de cocos cu pesmet. Se tavalesc feliile de piept prin faina, apoi prin ou si, dupa aceea, prin mixtura de miez de nuca de cocos si pesmet. Se trec apoi din nou prin ou si, in final, inca o data prin mixtura de miez de nuca de cocos si pesmet. Se scutura de exces la fiecare trecere.

Se incinge o tigaie mare, apoi se adauga ulei, cat sa formeze un strat de 3-4 mm. Se prajesc feliile in strat de ulei cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana sunt frumos rumenite. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie. Daca feliile de piept sunt bine rumenite la suprafata, dar in interior nu sunt facute, se transfera 4-5 minute in cuptorul incins la 170 °C, acoperite cu folie de aluminiu, ca sa se gateasca fara insa a arde stratul exterior.

Intre timp se incinge un gratar de fonta, la foc iute. Cand gratarul este incins, se micsoreaza putin flacara si se asaza pe el feliile de ananas. Se frig 2-3 minute, pana ce capata urmele specifice de gratar. Se scot pe o farfurie si se taie in jumatate.
Se aranjeaza piureul pe farfurie, cat mai estetic, folosind un pos. Se serveste puiul crocant alaturi de un pahar cu vin rose, piure de cartofi si felii de ananas, stropit cu sosul picant si ornat cu frunze de menta.

Vinul potrivit: Enira Rose sau Alira Merlot 2009

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.