Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri sub forma de pudra, iar la magazinele arabesti si cele specializate in condimente se pot gasi pastai intregi. Aflati aici mai multe amanunte despre cardamom.
Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
Ingrediente:
2 piepti de pui (circa 800 g in total) dezosati, fara piele, taiati cubulete
400 ml iaurt
35 de pastai de cardamom, semintele de la
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 lingurite de boabe de piper negru
1 lingurita de curcuma, macinata
1 lingurita de boia iute
2 lingurite de boabe de coriandru, macinate
1 cutie de rosii tocate, circa 250 g
1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat
2 rosii, feliate subtire, pentru servit
sare, dupa gust
orez fiert, pentru servit
Instructiuni:
Se piseaza semintele de cardamom intr-o piua, cat sa se obtina o pudra fina. Se amesteca cu putina apa, ca sa formeze o pasta.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga pasta de cardamom si boabele de piper negru si se prajesc 2-3 minute, la foc mediu.
Se adauga carnea, curcuma, boiaua si coriandrul. Se amesteca bine si se soteaza 10 minute, amestecand continuu pentru a preveni lipirea ingredientelor. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa.
Se micsoreaza flacara si se adauga iaurtul, ardeiul iute (se pun deoparte cateva rondele, pentru ornat) rosiile tocate si sare, dupa gust. Se continua gatitul 5 minute, pana ce carnea este frageda. Se serveste cu orez fiert, ornat cu feliute de rosii si rondele de ardei iute.
Buna
azi la prinz am facut aceasta reteta.Intradevar cardaomul este ceva deosebit.Am primit o punga de 100 gr de cardamom verde si voi avea ocazia sa mai fac citeva retete cu el.
asa cum s-a vazut in filmul de prezentare al retetei condimentele de pe alte meleaguri nu prea sint cunoscute si in plus oamenii sint prea putin interesati sa incerce si alte retete fata de cele traditionale.Nu cred ca trebuie sa renuntam la toate toate retetele noastre ci trebuie sa avem curiozitatea de a incerca si altceva .Eu maninc cu placere si ceafa de poc la gratar si mici si o bucata de slanina afumata cu rosii si ceapa si ciorba si…. In acelasi timp incerc sa fac rost si de diferite ingrediente care nu se prea gasesc pe la noi si sa incerc retete din bucataria altor popoare.
Comerciantii nu se inghesuie sa aduca astfel de condimente pt ca nu prea se vind si nu vor sa isi bloceze banii in mafa greu vandabila.Oamenii nu le cumpara pt ca sint putini receptivi la nou.Un cerc vicios din care se va iesii peste mult timp.
Sint convins ca nu o sa-mi placa toate mincarurile de pe alte meleaguri dar tentatia e mare…
reteta asta chiar e pe placul meu si al sotiei
multumesc
@dorel: Aveti dreptate, avem de-a face cu un cerc vicios. Imi pare bine ca v-a placut reteta si sper sa mai incercati si altele.