Aceasta reteta are si varianta video.

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri sub forma de pudra, iar la magazinele arabesti si cele specializate in condimente se pot gasi pastai intregi. Aflati aici mai multe amanunte despre cardamom.


Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
2 piepti de pui (circa 800 g in total) dezosati, fara piele, taiati cubulete
400 ml iaurt
35 de pastai de cardamom, semintele de la
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 lingurite de boabe de piper negru
1 lingurita de curcuma, macinata
1 lingurita de boia iute
2 lingurite de boabe de coriandru, macinate
1 cutie de rosii tocate, circa 250 g
1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat
2 rosii, feliate subtire, pentru servit
sare, dupa gust
orez fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se piseaza semintele de cardamom intr-o piua, cat sa se obtina o pudra fina. Se amesteca cu putina apa, ca sa formeze o pasta.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga pasta de cardamom si boabele de piper negru si se prajesc 2-3 minute, la foc mediu.

Se adauga carnea, curcuma, boiaua si coriandrul. Se amesteca bine si se soteaza 10 minute, amestecand continuu pentru a preveni lipirea ingredientelor. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa.

Se micsoreaza flacara si se adauga iaurtul, ardeiul iute (se pun deoparte cateva rondele, pentru ornat) rosiile tocate si sare, dupa gust. Se continua gatitul 5 minute, pana ce carnea este frageda. Se serveste cu orez fiert, ornat cu feliute de rosii si rondele de ardei iute.