Va propun astazi un curry gatit intr-un un sos pe baza de lapte de cocos, aromatizat cu un amestec de mirodenii, ceapa, usturoi, ghimbir si ardei iute. Gustul este usor picant, dar bine echilibrat, iar aroma complexa si foarte placuta.
Pui cu curry si lapte de cocos

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 20 minute + odihna

Ingrediente:
2 piepti de pui (circa 750 g in total), taiati cubulete
400 ml lapte de cocos
sare
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
1 ceapa, tocata marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
3 cm bucata de ghimbir, tocata marunt
1 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
3-4 ardei iuti uscati (optional)
1 lingura de amestec pudra curry
2 lingurite de curcuma, pisata
1 lingurita de seminte de chimion
2 lingurite de seminte de coriandru
1 rulou de scortisoara
orez alb cu bob lung, fiert, pentru servit
frunze proaspete de coriandru, pentru garnisit

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, sau cratita, la foc iute. Se adauga cubuletele de carne si se soteaza 2-3 minute, amestecand ocazional, pana ce se fac opace si se rumenesc uniform.
Se scot cu o spumiera, pe o farfurie calduta.

Se face focul mic, se adauga in tigaie ceapa, se sareaza si se gateste 3-4 minute, pana ce incepe sa se inmoaie. Se adauga usturoi, ghimbir, ardei iute tocat, ardei iuti uscati, seminte de chimion si coriandru si se continua 2 minute, amestecand frecvent.

Se adauga curcuma, baronul de scortisoara si pudra de curry si se amesteca bine, la foc mic, timp de 30-40 de secunde. Se adauga trei sferturi din laptele de cocos si se amesteca. Se mareste flacara pana ce mixtura da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe molcom lichidul timp de 5 minute.

Se readuc in tigaie cubuletele de carne si restul de lapte de cocos. Se amesteca bine si se gateste carnea la foc mic 5 minute, sau pana ce este facuta si frageda. Se ia tigaia de pe foc, se adauga coriandrul tocat, se amesteca se acopera tigaia si se lasa preparatul la odihna 5-10 minute, ca aromele sa aiba timp sa se amestece.
Se serveste alaturi de orez fiert, garnisit cu frunze proaspete de coriandru.

Nota:
Puteti observa lesne in fotografie ca eu nu am folosit coriandru. Am avut la masa oaspeti care, ca multe alte persoane, nu se impaca bine cu aroma de coriandru verde. Am preferat sa nu-l folosesc si sa garnisesc cu putin patrunjel cret.
Daca va place coriandrul faceti ce spune reteta, nu ce am facut eu. Daca nu, nu.

Sumar reteta
recipe image
Nume Reteta:
Pui cu curry si lapte de cocos
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total preparare:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)