Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Iata o reteta robusta si satioasa, cu gust si aroma pline de personalitate, completate si echilibrate excelent de un vin tanar, dar de mare calitate: Alira Merlot 2009.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 40 minute
Ingrediente:
1 jumatate de piept de pui dezosata, fara piele, cca 150-200 g
3 linguri de faina
sare
piper negru, proaspat macinat
2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 catei de usturoi, tocati marunt
100 g ciupercute champignon, feliate
patrunjel proaspat, tocat
60 ml vin rosu, sec
160-200 g spaghete
Instructiuni:
Se taie pieptul de pui in jumatate, pe orizontala. Se asaza feliile intre doua folii si se bat usor, ca sa aiba o grosime uniforma de cca. 5 mm.
Se scot fileurile din folii, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc apoi prin faina, cat sa se acopere uniform. Se scutura de exces.
Se fierb pastele in multa apa cu sare (cca. 2 lingurite la litru) pana ce sunt aproape facute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.
Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu-iute. Se prajesc feliile de piept 2 minute, pe ambele parti, pana ce se rumenesc uniform. Se scot pe o farfurie.
Se adauga in tigaie ciupercile si usturoiul. Se sareaza si se soteaza 3-4 minute, sau pana ce ciupercile incep sa se rumeneasca.
Se readuce carnea in tigaie, apoi se adauga vinul. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se mijoteaza carnea 3-4 minute. Se scot din nou feliile de carne pe o farfurie.
Se adauga pastele in tigaie impreuna cu patrunjelul si se amesteca in sos, timp de 1 minut.
Se feliaza carnea, inclinat, ca sa se obtina felii cat mai mari.
Se scot pastele pe doua farfurii individuale, peste ele se pune sosul de ciuperci, iar feliile de pui se asaza deasupra. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
Vin pentru servit: Alira Merlot 2009
WineRo pe FaceBook.
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.
Radu, m-am uitat pe linkul dat de tine. Sunt acolo mii de produse si toate sunt tentante. Unele au niste preturi foarte mari, probabil sunt de calitate exceptionala dar sunt si destule pe care mi le pot permite. Recomanda-mi te rog de acolo un cutit bun.
Am in lista mea de “to do” si o vizita la un nagazin de vinuri. Vreau sa incerc si eu acest merlot. 🙂
@andra: Sigur ca iti pot recomanda ceva, dar trebuie sa-mi spui pe indelete ce anume iti trebuie, pentru cine etc. Vorbim pe e-mail, in particular.
Neaparat sa incerci Merlotul, la categoria lui de vinuri este, poate, cel mai bun care poate fi oferit de producatorii din Romania.
Mi-a placut. Felicitari si la cat mai multe episoade!
@Laura: Multumesc. Nu te contrazic in ce priveste urarea. 🙂
Imi place acest serial. Desi accentul nu mai cade pe reteta culinara, ai obtinut totusi un echilibru bun intre mancare si vin. Se spun destule lucruri interesante: si sfaturi pentru gatitul corect, si descrieri ale vinului si criterii de asociere a mancarii cu vinul.
Inca o data, buna idee si sper sa continuati acest serial cat mai mult timp.
@memphis: Ideea a fost buna, intr-adevar, dar de remarcat si deschiderea celor de la WineRo. Nu oricare producator ar fi marsat la aceasta idee. Din cate stiu eu, serialul de fata este singurul de acest gen facut la noi. Imi place indeosebi, fiindca este educativ, asa cum incerc sa fie si acest blog, in intregul sau.
O nebunie de mancare,iar tu cum faci numai “nebunii”nu-mi ramane decat sa te felicit
Felicitari Radu pentru tot ceea ce faci,ca tare bine le faci!!!!
@Lubita: MUltumesc, asa ca intre facatorii de nebunii. 🙂
O reteta simpla si tentanta. Vinul are intr-adevar o culoare foarte frumoasa. Am observat ca unul dintre magazinele de unde se poate cumpara acest vin este aproape de zona unde locuiesc. Mi-am planificat o vizita acolo. 🙂
@simina: Daca ai un astfel de magazin in apropiere, profita neaparat. Vin Sarbatorile si ai nevoie de cateva sticle de vin bun in casa. 🙂
Mi-a placut filmul. Radu, ce cutit folosesti? Este imens, dar pare foarte bine echilibrat. Imi plac si fundul de tocat si tigaia. De unde le-ai cumparat? Mai stii si cat costa?
Vinul arata foarte bine si el. Felicitari pentru acest serial.
@andra: Ma bucur ca ti-a placut reteta. In ce priveste cutitul, este Lion Sabatier, are 30 cm lungime si este minunat; preferatul meu. Tigaia este Scanpan, excelenta si ea, iar fundul de tocat este din lemn de bambus. Toate aceste ustensile provin de la http://www.ft-shop.ro.
Vedeta a fost insa vinul. Foarte, foarte bun.
Imi place mult ideea de a da publicului cateva explicatii legate de asocierea mancarii cu vinul, mai ales ca vin Sarbatorile si vom avea parte de amandoua din belsug. 🙂
Felicitari Radu, iti tin pumnii!
@karaoke: Asa sa fie, Sarbatori cu belsug! Multumesc!